Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

BMW klāstā mazais X3 nepietiekami ievērots un nenovērtēts

Nākamgad apritēs jau desmit gadu, kopš Bavārijas sportisko automobiļu ražotājs BMW pakļāvās tolaik dzimstošajai modes tendencei, proti, būvēt Premium klases sportiskus apvidniekus, kas patiesībā domāti šosejām, un Detroitā prezentēja savu pirmo apvidus tipa mašīnu BMW X5. Nu šādu "ātro džipu", pieskaitot 2006.gadā atjaunoto kompakto X3 un jauno apvidus tipa superkupeju X6, BMW klāstā ir jau veseli trīs.

Braukt ar BMW markas automobiļiem (vienalga - vieglajiem vai apvidus tipa) neapšaubāmi ir ne vien patīkami, bet reizē arī statusu apliecinoši. Tehnika un izpildījums augstā līmenī ir ikvienā modelī, un par to nākas maksāt tik, cik vairākums nevar atļauties. Iespaidi no BMW X6 izmēģināšanas un ap šo modes lietiņu valdošā ažiotāža lika mēģināt paraudzīties uz BMW apvidnieku piedāvājumu ar vēsu prātu.

Līdz šim par statusa vizītkarti izmantotajam X5, tagad, šķiet, jūtamu konkurenci veidos krietni nepraktiskākais, toties ļoti intriģējošais atvasinājums X6. Abi stāv cenu plauktos, kas sniedzami vismaz par četru ierindas kompaktauto vērtību vai sākumgalā par diviem 3.sērijas BMW. Ieguvums ir ambīciju apmierināšana, pārējo pilsoņu respekts, līdzīgi turīgo atzinība un iespēja reizumis uzmanīgi pabraukties arī pa pļavu.

Mazulis ēnā

Dārgs, salīdzinoši ar citiem kompaktajiem krosoveriem, ir arī BMW mazākais apvidnieks X3, taču cenu zemākais slieksnis attiecībā pret X5 un X6 ir par tūkstošiem 20 eiro tuvāks. Protams, ja vien netiek iekārots mazulis ar reibinošo 3,0sd sešcilindru dīzeļmotoru, kam ir divi turbokompresori, jauda 286 ZS un griezes moments zvērīgi 560 ņutonmetri. Ar to ne tikai var smiedamies atstāt jaņos citu marku tiešos sugasbrāļus, bet arī padarīt trakus lielmanīgos X5 un arī X6 īpašniekus. Tāds X3 no vietas 100 km/h sasniedz 6,6 sekundēs, iekabinot visiem sportiskajiem X6 kupejniekiem, izņemot vien to ar astoņcilindru 5,0i litru motoru. Tiesa, tad X3 maksā virs 50 000 eiro un gandrīz turpat jau ir arī lielie brāļi, kas prestiža ziņā, protams, pie mums nozīmē daudz lielāku īpašnieka "svarīgumu".

Pietiekamības mērs

Taču X3 staļļos ir labs rikšotājs arī ar 2,0i dīzeļmotoru, kas mūsu satiksmei, kur nav ātrgaitas ceļu un pilsētās kļūst arvien šaurāk, manuprāt, piemērots daudz labāk. It kā ikdienišķa 150 ZS jauda un 330 Nm maksimālā grieze materializējas pārliecinošā, bet ne reibinošā (tāds var sabiedēt citus satiksmes dalībniekus un varbūt arī pašu braucēju) ieskrējienā. No 0 līdz 100 km/h tiekam pieklājīgās 10,3 sekundēs, bet subjektīvi šķiet, ka pat ātrāk. Taču galvenais, ka X3 2,0d visu - ātruma uzņemšanu, manevrus nelielā tempā un arī straujā gaitā - izpilda ar balerīnas vieglumu un eleganci. Nudien patīkamāk nekā asais brašulis X6, kam milzīgos riteņus koriģē tikai divus pilnus apgriezienus pieļaujošs stūres rats.

Stūrējas X3 ne mazāk lieliski kā jebkurš BMW. Ārpus šosejas, iespējams, var vairāk nekā lielie brāļi, jo xDrive pilnpiedziņa ir faktiski tāda pati, bet attālumi starp asīm mazāki, kas šķēršļotā apvidū ir pluss. Degvielu, pēc rūpnīcas datiem, tērē vidēji 7,2 litrus uz 100 km un, pat dinamiski trenkāts, tiešām to nerij vairāk par litriem astoņiem. Auto bāzes cena ir tikai 38 106 (ja tas tiešām būtu tikai) eiro.

Protams, ka apelēt ar praktiskumu un izmaksām BMW klubiņa dalībnieku, īpaši jau apvidnieku pircēju, vidū laikam ir vismaz naivi. Īpaši Latvijā. Bet autobraucēja dzīve (ikdienas lietošana) ar mazo X3 savā ziņā var būt pat patīkamāka (vieglāka) nekā ar lielajiem radiem. Neticat? Pamēģiniet!

***

Testa auto no BM Auto

BMW X3 2,0d

J J J Dizains

J J J J J Tehnika

J J J J Komforts

***

Cenas, eiro

BMW X3 2,0i 35 106

BMW X3 2,0d 38 106

BMW X3 3,0sd 50 506

BMW X5 no 53 106

BMW X6 no 56 810

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko