Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Daudz radošu iespēju

Fotoentuziasti un tie, kuri vienkārši interesējas par nesenajiem notikumiem Japānā, jau zina, ka ir cietusi arī lielisko digitālo fotokameru ražotāja Panasonic rūpnīca, kas izlaidusi šajā NEXT numurā apskatīto fotokameru Panasonic Lumix DMC-TZ20. Novēlam drīz atsākt ražošanu!

Pirmais iespaids

Lumix DMC-TZ20 iepakojuma kastīte ir maza, jo arī kamera nav visai liela, proti, no tām, kurām izslēgtā stāvoklī nav būtisku izciļņu. Taču par spīti tam tai ir objektīvs ar visai iespaidīgu tālummaiņu.

Fotokameras iepakojuma kastītē, kā jau ierasts, ievietots viss nepieciešamais – kamera, lādētājs, akumulators, vadi, instrukcijas un diski ar programmām. Nav vienīgi atmiņas kartes, bet pašā kamerā iebūvētās atmiņas apjoms pietiek tikai pāris bildēm.

Objektīva vāciņš ir iebūvēts kamerā un automātiski aizveras, kad to izslēdz, bet ieslēdzot – atveras. Tiesa, divas metāla plāksnītes (pavisam ir četras, taču objektīvu līdz galam aizsedz divas), kas pilda šī vāciņa funkcijas, šķiet diezgan vaļīgas un ir samērā viegli atbīdāmas. Tātad, nēsājot kameru, piemēram, jakas kabatā, jo tās izmēru dēļ tas iespējams, pastāv risks, ka vāciņu kāds kabatā esošs krāms var nejauši atbīdīt vaļā...

Piedāvātās iespējas

Fotografēšanai pieejami gan manuāli, gan pusautomātiski, gan arī pilnībā automātiski uzņemšanas režīmi. Tos pārslēdz, izmantojot kameras virspusē iestrādāto režīmu pārslēgšanas disku, kas ir tāds pats kā citām kamerām. Arī pārējo vadības pogu un sviru komplektu var uzskatīt par tradicionālu, jo nekādu īpašu pogu nav. Toties esošās pogas ir ērti izvietotas un pietiekamā daudzumā, tādēļ visām galvenajām funkcijām iespējams piekļūt tieši, neizmantojot izvēlnes. Vienīgi ISO jutības iestatīšanai varēja būt atsevišķa poga.

Kameras Leica objektīva ar POWER O.I.S attēla stabilizāciju tālummaiņa ir 16x. Šādas klases kamerai tas tiešām ir iespaidīgi. Jāatzīst, ka attēla stabilizācija darbojas labi, jo pat maksimāla tuvinājuma režīmā iespējams uzņemt vismaz labas kvalitātes bildes.

Jāteic, ka ar Panasonic kamerām uzņemto attēlu kvalitāte tradicionāli ir laba arī diezgan sarežģītos apstākļos iegūtām bildēm. Kaut arī kameras reakcijas ātrums ir labs, tomēr uzņēmums, protams, netiek izdarīts slēdža pogas nospiešanas brīdī, bet gan tiek fiksēts gandrīz uzreiz. Tādējādi asus momentus lietotājs nepaspēs iemūžināt, bet kādam notikumam ar lēnāku attīstību pat var piešauties uzņemt momentus, jo uzņemšanas aizkave ir aptuveni vienāda garuma visiem uzņēmumiem, ja nav krēslas un citu traucējošu faktoru.

Sacenšamies ar kinooperatoriem

Video uzņemšanas uzsākšanai paredzēta sava atsevišķa poga, kas izvietota kameras virspusē, blakus fotoslēdža pogai. Tas noteikti ir ērtāk nekā kamerām, kurām tā iestrādāta aparāta aizmugurē, jo tieši blakus atrodas tālummaiņas svira, kuru lietojot tikai nedaudz jāpārvieto pirksta gals. Tādējādi iespējams uzņemt video, kurā mazāk manāma attēla kratīšanās brīžos, kad operators iestata parametrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko