Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dzīvības attīstības novērošanas īpatnības ar iBaby monitor

Kāmēr NASA sūtītais Curiosity robots pēta iespējamās dzīvības pēdas uz Marsa, pametam skatu un apkārt, ka – ak, tu brīnums – arī uz mūsu pašu Zemes atkal un atkal esam liecinieki dzīvības attīstībai, un ir īpašas ierīces, ar kurām to novērot :). Jā, tieši tā – NEXT testētāju rokās nonācis iHealth Lab ražotais iBaby monitor. Šoreiz, kā jau nopratāt, uzdevums prasa ko vairāk par prastu ierīces  ieslēgšanu un funkciju izpēti – lai nodrošinātu apskatam ticamības momentu, ir nepieciešams bērns…

Par laimi, tepat, NEXT tuvās aprindās atrodas lielisks, testā iesaistīties gatavs bērns un ne mazāk lieliski un atsaucīgi vecāki – viss tālākais apskats ir balstīts uz viņu gūtajiem iespaidiem un novērojumiem.

Tātad – kas īsti ir iBaby monitor? -Ja tā īsi, tad tā ir ar Apple iOS ierīces (iPad, iPhone, iPod touch) vai datora palīdzību darbināma novērošanas sistēma, kura, kā jau vairums ar bērniem saistīto produktu, ir paredzēta… vecāku ērtībai :). 

Tā jau ir – bērna ienākšana tā pa īstam ļauj novērtēt retos un neparedzamos nosacītā miera brīžus, kurus vecāki var veltīti miegam paši sev. Iedomājieties, cik labi būtu tā vietā, lai, riskējot pamodināt mazuli brīkšķinātu durvis bērnistabā un klūpot pret pa zemi rosīgi izmētātajām bumbām un astoņkājiem, vienkārši paņemt rokās savu iPad un apskatīties, vai bērns guļ, vai nav nospārdījies u.tml.! Ķeramies klāt.

Komplektācija un ārējais izskats

iBaby monitor ir uz motorizēti grozāmas platformas montēta tīmekļkamera, kura aprīkota ar infrasarkanās gaismas diodēm (nakts redzamībai), kustību sensoru un, saprotams, iespēju pieslēgt to a/b/g/n standartu WiFi tīklam. 

Komplektācijā ietilpst pati kamera, dažādi knubiņi tās piestiprināšanai, WiFi antena, strāvas adapters un Ethernet vads, kurš ne visai skaidru iemeslu dēļ ir nepieciešams, lai iBaby monitor pieslēgtu WiFi tīklam. 

Jāteic, ka iHealth Lab dizaineri ir centušies, atpakaļ daudz neskatoties, lai visa parikte ārējā izskata ziņā atbilstu tam, ko sagaidām no mazuļa aprīkojuma dizaina – bērnišķīgi mīļas, apaļas formas. Lai arī nekas negaidīts un neoriģināls, tomēr skaisti, patīkami un miljonsreiz pārbaudīti.

Pirmais darbs ir lejupielādēt bezmaksas iBaby Monitor BM aplikāciju no Apple AppStore, un mēs nevaram noturēties nepieminot, ka te nu dizaineri acīmredzot nav spējuši apstāties un naivi bērnišķīgo dizainu stūrgalvīgi turpinājuši arī tai iBaby monitor daļā, kas bērnam nav paredzēta – aplikācijas interfeisu, ja vēlamies saglabāt tīru sirdsapziņu, citādi, kā par infantilu un ar ierīces visai plašo funkciju klāstu kontrastējošu, nodēvēt ir grūti. Interesanti, ka ierīcei līdzidotajā programmnodrošinājumā redzam tikai Windows PC programmas versiju, kas, zinot plašo Mac lietojumu iOS ierīču īpašnieku vidū, šķiet tāda mērena neizdarība esam. Iespējams, iHealth Lab ļaudis par galveno uzskata ierīces pielietojuma nodrošinājumu no iOS ierīcēm, un principā viņiem var arī piekritst – plācenis, iPod touch vai iPhone jaunās māmiņas vai tēta rokās ir krietni ērtāks rīks par sēšanos pie datora. Galu galā – dators ierīces uzstādīšanai nav nepieciešams. 

Kopumā ierīces uzstādīšana, lai arī ne bez negludumiem, jaunajiem vecākiem noteikti būs pa spēkam un nevienu palīgā saukt nenāksies.    

iBaby monitor darbībā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko