Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Fotokamera ar zvanīšanas iespēju (pilna versija)

Gluži fotoaparāts tas nav. Lai gan ieguļoties plaukstā masīvais, smagais korpuss mudina tam noticēt. Un acīmredzot to vēlas arī paši ražotāji, jo _Sony Ericsson C 905 _taustiņi ir izvietoti tā, lai ar 8,1 megapikseļa kameru būtu ērti fotografēt.

Pagriežot tālruni sāniski, augšpusē atradīsiet taustiņu sešpadsmitkārtīgai pietuvināšanai un attālināšanai, fotografēšanas un filmēšanas režīma pārslēgšanai, gatavā materiāla atskaņošanai, un, protams, pašai fotografēšanai. Virs ekrāna ir divas tikko pamanāmas caurspīdīgas pogas, kas ļauj uzreiz piekļūt attēlu galerijai. Objektīvs, kas ir krietni lielāks nekā vidusmēra telefonam, paslēpts zem atbīdāma metāla vāciņa un tādejādi pasargāts no saskrāpēšanas. Par izteikto orientēšanos uz attēlu uzņemšanas funkcijām liecina masīvā zibspuldze visa objektīva platumā, attēla stabilizators, sarkano acu efekta mazinātājs, sejas meklētājs un citas noderīgas iespējas.

Pārspēj priekšgājējus

Ja salīdzinām C905 attēlus ar citu tālruņu kameru uzņemtajiem, tad centība ir attaisnojusies. Bildes ir spilgtas, detalizētas, protams, telpās radītās klāj plāna migla, jo arī šāda izmēra ksenona zibspuldze nespēj pietiekami izgaismot telpu. No tā jāsecina, ka arī Sony Ericsson, tāpat kā LG un Samsung, vēl nav izdevies pilnveidot kameru līdz tādam līmenim, lai tā konkurētu ar īstu amatieru «ziepju trauku». Taču šim secinājumam nevajadzētu nobiedēt potenciālos pircējus – ārā tapušās bildes ir pietiekami labas, lai tās droši varētu likt ģimenes albūmā. Uz tālruņa kameru nevajadzētu paļauties vien tad, ja jāfotografē pasākumi telpās vai pievakarē. Cerams, ka gada otrajā pusē gaidāmais Sony Ericsson garadarbs ar kodēto nosaukumu Idou, ko nupat prezentēja mobilo tehnoloģiju pasākumā Barselonā, beidzot nojauks robežu. Kompānija sola, ka tam būs 12 megapikseļu kamera.

Par Sony Ericsson C905 pretenzijām uz «fotokameras dēla» statusu liecina mūsdienu mobilajiem tālruņiem nepierasti biezais korpuss. Ņemot vērā, ka tas pat nav viedtālrunis, apmērs ir patiesi iespaidīgs. Runa ir ne tik daudz par 136 gramu svaru, kas arī nav maz, cik par vizuālo izskatu. Jebkurš šī ražotāja Walkman sērijas tālrunis ir divreiz plānāks. Acīmredzot jaudīgās kameras paslēpšanai nācies ziedot ļoti daudz vietas, jo atbīdāmā tālruņa augšējā daļa ar ekrānu ir trīsreiz plānāka par apakšējo. Bet visa korpusa biezums ir gluži vai neticams – 1,8 centimetri. Rodas iespaids, ka dizaineri apzināti vēlējušies šo tālruni padarīt līdzīgu fotokamerai.

Paredzēts fotografēšanai

Operēšana ar fotografēšanas izvēlni ir viegli saprotama. Režīmu uzstādīšana ir tīrais nieks un tā galvassāpes nesagādā. Centrālā četrvirzienu kursorsvira ar apstiprinājuma pogu pa vidu fotografēšanas laikā kļūst par īsceļu pārslēgu ekspozīcijas un fokusa režīmiem, zibspuldzei un taimera režīmam. Abpus skaļrunim izvietotie multimediju taustiņi fotografēšanas režīmā iedegas zilā krāsā. Ar vienu no tiem var mainīt fotografēšanas scenārijus – sniegs, saule un citi. Ar otru fotografēšanas režīmus.

Kameras autofokuss strādā ātri. Vienīgais mīnuss ir diezgan lēnīgā attēlu saglabāšana. Tā velkas pāris sekundes, radot mulsinošu pauzi.

Lai arī C905 nav viedtālrunis, trešās paaudzes telefons ir aprīkots ar mūsdienās noderīgām funkcijām. Piemēram, navigācijas sistēmu un GPS raidītāju.

2,4 collu ekrāns ir pietiekami labs (240x320 pikseļi), lai tajā aplūkotu attēlus un izbaudītu tālruņa piedāvāto galerijas satura slīdrādi fona attēla vietā. Tomēr tas neliks sajūsmā lēkāt tiem, kuri vēlēsies šajā tālrunī skatīties filmas.

Aktīvai interneta lietošanai šis telefons nebūs īsti piemērots, jo adreses ievadīšana ar ciparnīcas palīdzību tomēr ir nejēdzīga. Arī kursora vadīšana ar taustiņu palīdzību nav tik ērta, kā skārienjūtīgo ekrānu telefonos. Taču pašas nepieciešamākās sērfošanas funkcijas var veikt. Tā kā C905 atbalsta lielātruma datu pārraides tehnoloģiju HSDPA, ielādēt tikko uzņemtos attēlus socializācijas portālā vai blogā būs tīrais nieks.

Derēs arī mūzikai

Sakaru kvalitāte patiešām iepriecina. C905 atskaņo sarunu biedra teikto skaļi un skaidri. Tik skaļi, ka tālruni nemaz nav jāspiež pie auss trokšņainā telpā. Arī skaļrunis ir pietiekami labs, lai klausītos mp3 formāta dziesmas. Diemžēl ierīcei var pievienot tikai oriģinālās austiņas ar īpašo Sony Ericsson spraudni.

Ražotāji apgalvo, ka sarunām GSM tīklā C905 akumulatora rezervju pietiek deviņām stundām. Aptuveni tā arī ir. Tas nozīmē, ka vidēji aktīvā lietošanas režīmā tālrunis būs jālādē ik pēc divām dienām. Ja bieži lietosiet bezvadu internetu, videozvanus un filmēsiet, tad jārēķinās ar 950 miliampērstundu baterijas iztukšošanos dienas laikā.

Sony Ericsson nu jau vairākus gadus ir lepojušies ar teicamiem fototelefoniem. C905 noteikti pārspēj visus iepriekšējos. Ne tikai attēla kvalitātes, bet arī papildus iespēju dēļ. Ja esat zviedru un japāņu kopfirmas tālruņu cienītājs un plānojat nomainīt veco modeli ar jaunu, tad C905, kuru var iegādāties par mazāk nekā 300 latiem, varētu būt īstais variants.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sony Ericsson C905

Stiprās puses

Laba fotokamera ar ksenona zibspuldzi

Operētājsistēma darbojas ātri, bez būtiskas aiztures

Attēlus nekavējoties var ielādēt socializācijas portālā

Trūkumi

Attēlu saglabāšana ievelkas, radot nevajadzīgu pauzi

Nav ērts interneta lietošanai

Var pievienot tikai oriģinālās austiņas

Vērtējums 10 ballu skalā

Dizains 9

Ērtums 9

Funkcionalitāte 8

Cenas un kvalitātes atbilstība 9

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko