Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Īpašs jaunums viedtelefonu un skārienjutīgo ekrānu cienītājiem – Samsung S8300 UltraTOUCH

Nu jau pāris nedēļu mūsu rīcībā ir šis jaunākais _Samsung _lolojums S8300 UltraTOUCH. Šķiet, esam vieni no pirmajiem pasaulē, kam tāds ticis apskatei un izmēģināšanai.

Iesākumā varētu apbēdināt tos lasītājus, kuri varbūt gaida, ka šo telefonu centīsimies pozicionēt kā visiem nīstā un mīlētā iPhone killeru. Nekā tamlīdzīga, kaut arī telefons ir aprīkots ar skārienjutīgo ekrānu, tam vēl joprojām ir standarta mobilā tālruņa klaviatūra un jau gadiem ierastais Samsung dizains. Kā pirmo patīkamo lietu varu minēt, ka S8300 ir padomāts par tiem lietotājiem, kuri vēlas jaunākās un modernākās tehnoloģijas, vienlaikus saglabājot lietošanas ērtumu un vienkāršumu. Telefons ir pirmspārdošans paraugs (speciāls modelis, kas domāts žurnālistiem un tirdzniecības speciālistiem) un veikalu plauktos tas varētu parādīties kaut kad tuvākajos mēnešos. Šis tas no zemāk aprunātā var tikt uzlabots vai pamainīts.

S8300 apdarē ir plastmasas un metāla kombinācija. Skatoties uz šo noformējumu gribētos, lai korpuss būtu veidots no tērauda vai alumīnija. Kā savā laikā to ar biznesa tālruņiem aizsāka Nokia. Citādi dizains izdevies cienījams un elegants – pasvītrojot, ka tas nav nekāds ikdienas modelis, bet gan moderns biznesa instruments.

Tālrunis ir aprīkots ar 2.8 collu OLED tipa ekrānu, kurš nodrošina ļoti augstas kvalitātes attēlu apvienojumā ar Touch funkciju, kas līdz šim tieši bija lielākais iPhone trumpis, un kur bezspēcīgi bija pārējo ražotāju piedāvātie līdzīgie produkti, jo to attēlojamo krāsu apjoms sniedzās tikai līdz 65000 krāsām.

Tālruņa klaviatūra ir veidota pēc klasiskā parauga ir ļoti ērta lietošanā, vienīgi varētu vēlēties spilgtāku klaviatūras apgaismojumu.

Ieslēdzot šo brīnumu, pirmais patīkamais pārbaudījums ir Samsung operētājsistēmas (OS) ielāde, kura ir ļoti ātra salīdzinājumā ar Simbian, kur nu vēl Windows Mobile. Protams, pirmais jautājums ir, cik tad ātrs šis softs ir darbībā. Te nu pēc dažiem mirkļiem bija pirmā lielā vilšanās. Uzspiežot uz ekrāna ikonas, kurai momentāni būtu jāatrauj vaļā galvenā izvēle, sekoja pāris sekunžu pauze un tad raustošām kustībām izvēlnes ikonas no visiem ekrāna stūriem salēca savās vietās. Diemžēl peldošais efekts nav gluži izdevies un rezultātā tas izskatās diezgan prasti. Pieļauju, ka tas ir labojams un varbūt patlaban arī tiek labots.

Pastaigājot pa izvēlnēm arī nekas īpaši nemainās. Atgriešanās galvenajā izvēlnē vēl joprojām ir salīdzinoši lēna. Dēļ salīdzinoši lēnās darbības jāpierod arī pie Touch funkcijas, jo ik pa laikam ir grūti saprast, vai esi pareizi trāpījis uz konkrētas ikonas, vai vienkārši OS atkal bremzē. Tā kā S8300 ir paredzēts vadīt tikai ar pirkstu, tad par irbuļiem varat aizmirst. Tādu komplektā nav un ar tiem neko nevarētu pasākt, jo šeit vadībai tiek izmantota statiskā elektrība. Kā patīkamu ideju var minēt uz ekrāna kreisajā pusē novietoto īsceļu joslu, kur tad varam izvietot biežāk lietotās programmas. Joslu var konfigurēt, izmantojot drag and drop metodi - šīs palīgprogrammas ir veidotas kā mazi logi, kurus mēs varam pārvietot un izvietot pa visu ekrānu, kā arī pievienot šai joslai.

Ja jau Touchscreen tad kā bez G-sensora jeb Accelerometer sensor. Tas šajā tālrunī strādā salīdzinoši precīzāk kā Windows Mobile ierīcēs, jo tām parasti nepieciešama papildus kalibrēšana precīzāka efekta ieguvei. Arī tālruņa attēlu galerija pārskatāma, izmatojot šo sensoru. Tiklīdz tālrunis nav ideāla horizontālā stāvoklī,  attēls aizslīd prom un mēs nonākam pie nākamā attēla, kas padara attēlu pārskatīšanu par salīdzinoši sarežģītu un lēnu pasākumu.

Runājot par telefona primārajām funkcijām, sakaru skaņas kvalitāte ir ļoti augstā līmenī un tautieti otrā galā var dzirdēt ļoti skaidri un salīdzinoši skaļi.

Nav arī aizmirsts par mūzikas mīļotājiem. Skaņas kvalitāte neliek vilties arī šajā gadījumā. Lietotājus iepriecinās fakts, ka radio uztvērējs darbojās godam un nav jūtami skaņas kropļojumi, par MP3 atskaņošanu nemaz nerunājot. Patīkami, ka aparātā ir 3.5mm austiņu spraudnis, respektīvi, derēs jebkuras standarta austiņas.

Sekojot jaunākajām modes tendencēm, arī Samsungs šajā tālrunī ievietojis 8 megapikseļu kameru, kuras uzņemto attēlu kvalitāte ir atzīstama, ņemot vērā, ka tas vēl joprojām ir tikai mobilais tālrunis. Šeit gan jāņem vērā fakts, ka attēlu kvalitāte ir laba tikai pie pietiekama apgaismojuma un tumšās telpās arī šī modelis vēl joprojām grēko. Iebūvētā zibspuldze ir ļoti gaiša un it kā rada pietiekamu apgaismojumu, tomēr slēdža ātrums ir par lēnu un attēli sanāk tā vai tā tumši.

Telefonā ir iekļautas viss nepieciešamais 3G sakaru uzturēšanas komplekts un pat vairāk: HSDPA 1900 / HSDPA 2100, GPRS, EDGE, HSCSD, USB, Bluetooth, WAP un pat iebūvēts GPS uztvērējs, bet varbūt kāds no Samsung atnāks un pateiks, kur ir WiFi? Pie modeļa aprīkojuma un iespējām bezvadu internets patiešām pietrūkst.

Samsung S8300 UltraTOUCH

Ekrāns: OLED pieskāriena jūtīgs , 16M krāsu, 240 x 400 punkti

Atmiņa: 80MB iebūvētā + MicroSD karšu atbalsts līdz pat 16GB

Kamera: Iebūvēta, 8 MP, 3264x2448 punkti, auto fokuss, video(VGA@30fps), zibspuldze + sekundārā kamera video zvana veikšanai.

Iebūvēts GPS uztvērējs

Plusi:

OLED ekrāns ar Touch funkciju

Ērts ikdienas lietošanā

Laba sakaru kvalitāte

Labs radio uztvērējs

SD karšu atbalsts

Savietojams ar jebkurām 3.5mm standarta austiņām

Mīnusi

Lēna operētājsistēma

Nav Wifi

Vēl joprojām nav iespējams fotografēt sliktā apgaismojumā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko