Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Izveicīgs aģenta 007 palīgs

Ja lasītāju interesē ierīces, kas aizņem maz vietas un kam piemīt kaut kas no spiegu profesijas romantiskuma, tad PlanOn DocuPen Xtreme X05 noteikti atgādinās kādu epizodi no redzētas filmas par slaveno slepeno aģentu, kas iekļūst, nokopē un nepieķerts pazūd. NEXT apskata, iespējams, pasaulē mazāko dokumentu skeneri, kas spēj vienā piegājienā noskenēt A4 lapu.

Pirmā tikšanās

Dokumentu skeneris tiek piegādāts tā izmēriem neatbilstoši lielā kastē. Tajā atrodams askētisks komplektācijas minimums – pats skeneris, ādas maciņš, kurā to ievietot, bet tas nav uzskatāms par greznumlietu, jo transportējot pasargā skenera stiklu no saskrāpēšanas un noķēpāšanas, USB kabelis un CD ar programmām. Kompaktdiskā bez instrukcijām un tehniskām datnēm atrodama arī e-dokumentu sistematizēšanas un apstrādes programmas Nuance PaperPort SE instalācija.

Galvenā īpašība, kas uzreiz krīt acīs, ir šī skenera mazie izmēri – tas ir tikai paprāvas pildspalvas lielumā. Skenerī var ievietot līdz 2 GB ietilpīgu Micro SD karti, bet tā nav obligāti nepieciešama, lai skenētu, jo PlanOn DocuPen Xtreme X05 ir iebūvēti 64 MB zibatmiņas. Nav daudz, bet, ja skeneri izmanto tā galvenajam uzdevumam – skenēt melnbaltā (1 bita) režīmā dokumentus –, tad atmiņas pietiks simts un vairāk A4 lapu ieskenēšanai.

Datoram skeneri var pieslēgt ar USB kabeli, kas tiek lietots arī skenera akumulatora uzlādēšanai, vai izmantojot Bluetooth. Tiesa, lai operētājsistēma skeneri atpazītu, no komplektā iekļautā CD jāinstalē draiveris un programma, kas ļauj caurskatīt skenera atmiņu. Pat Windows 7 vidē. Autonomi darbojoties, ar vienu akumulatora uzlādi atkarībā no skenēšanas režīma iespējams noskenēt ap 30 – 70 lapu.

Skenera vadībai paredzētas četras pogas. Viena ieslēgšanai, otra – Bluetooth ieslēgšanai, bet vēl divas paredzētas izvēļņu caurskatīšanai. Izvēlnes redzamas nelielā divu rindu teksta displejā. Iespējams iestatīt skenēšanas izšķirtspēju, skenēšanas režīmu, laiku un datumu (ja nav veikta iestatīšana, tie atainoti heksadecimālajā skaitīšanas sistēmā), JPG attēlu kvalitāti (vērtība no 1 līdz 100 ar soli 1) un apskatīt ierīces parametrus.

Skenējam

Skenēšana notiek vienkārši – ieslēdzam skeneri, izraugāmies skenēšanas režīmu un novelkam Xtreme X05 pāri skenējamajam oriģinālam. Līdzko skeneris no virsmas (skenējamā oriģināla) tiek pacelts, tas automātiski saglabā attēlu un izslēdzas.

Maksimālais oriģināla platums atbilst A4 lapas platumam, bet garumā iespējams skenēt arī garākus oriģinālus, tiesa, ne visos režīmos.

Skeneris uz priekšu rit uz gumijas rullīšiem, kas izvietoti abpus stiklam, aiz kura atrodas gaismjutīgais sensors un skenera lampa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko