Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kanādiešu gulbju dziesma

Šodien viedtelefoni tiek izmantoti ļoti plaši. Kāpēc tie ir tik populāri? Acīmredzot tāpēc, ka tie ļauj mūsos pamosties bērnam, jo bez klasiskās iespējas zvanīt un nosūtīt ziņas šīs kategorijas ierīces ļauj arī parotaļāties ar tām. Bet tikai ne BlackBerry izlaistie gudrīši, kas tiek pozicionēti kā nopietni telefoni nopietniem cilvēkiem. Šajā NEXT numurā apskatīts kanādiešu ražotāja Research in Motion (RIM) budžeta klases viedtelefons BlackBerry Curve 9360. 

Riskējam, ka mums nepiekritīs, taču pieņemsim, ka vairums lasītāju tomēr ir mazāk pazīstami ar BlackBerry (BB) viedtelefoniem, tapēc īsumā pastāstīsim par tiem. 

Kanādiešu uzņēmums RIM savu pirmo viedtelefonu prezentēja tālajā 1997. gadā. Sākumā šie telefoni patiešām izskatījās kā peidžeri. Taču tagad, runājot par mobilo talefonu ar pilnu QWERTY tastatūru, mēs pārsvarā iedomājamies BB mobilo sakaru ierīci. Šo tālruņu galvenā priekšrocība, kas atšķir BB no visiem citiem viedtelefoniem, ir to korporatīvisms, jo šīs mobilās ierīces galvenie lietotāji ir korporatīvie klienti, kam paveras iespējas acumirklī komunicēt vienam ar otru.  To galvenā atšķirība no pārējiem viedtelefoniem ir iespēja izmantot speciālo BlackBerry Enterprise Server (BES) un skandalozi slavenās ziņojumu šifrēšanas iespējas. Tieši šo iespēju dēļ, piemēram, Krievijas specdienesti ilgu laiku pretojās BlackBerry viedtelefonu tirdzniecībai un vispār nonākšanai valstī.

Patiesībā kanādieši, izstrādājot BlackBerry Curve, centās iegūt savu daļu budžeta viedtālruņu tirgū. Primais šīs līnijas tālrunis parādījās 2007. gadā ar numuru 8300. Kritiķi toreiz to uztvēra pat ļoti pozitīvi, slavējot uz katra stūra. Turklāt, neskopojoties ar labiem vārdiem, šo modeli vienā no specializētajiem interneta portāliem pat novērtēja ar atzīmi Izcils. Tajā pašā laikā ierīcei nebija W-Fi atbalsta, 3G, video ierakstīšanas funkcijas, kā arī pastāvēja citas nepilnības. Daļa no šīm nepilnībām tika novērstas nākamajā operētājsistēmā BB OS 4.5. 

Aģents 9360 – glancēts monobloks ar pirkstu nospiedumiem

BB Curve 9360 korpuss ir izgatavots no melnas glancētas plastmasas. Kaut arī tās dēļ ierīce izskatās daudz pievilcīgāka, tomēr tai ir savi mīnusi – lietotājam jābūt gatavam pirkstu nospiedumu kolekcijai. 

Modelim Curve 9360 ir raksturīgs monobloka korpuss un pilna QWERTY tastatūra. Tā izmēri (109 x 61 x 11 mm) salīdzinājumā ar  Curve 3G nav mainīti, bet svara ziņā tas kļuvis pat vieglāks (99 g). Taču par šī notievējuma upuri kļuvusi baterijas jauda, kas tagad ir 1000 mAh, tātad par 150 mAh mazāk nekā iepriekšējai versijai. 

Ekrāns Curve 9360 ir 2,4 collas liels, ar 480 x 360 punktu (HVGA+) izšķirtspēju un pikseļu blīvumu 246, tāpēc fonta izlīdzināšanas funkcija ir daudz labāka nekā Curve 3G. Turklāt saules gaismā tas ir labi saskatāms.

Taču viedtelefona ekrāns diemžēl nereaģēs uz jūsu pieskārieniem, jo navigācija notiek, izmantojot tā saucamo kursortaustiņu trackpad taustiņu. Pie tā gan nāksies nedaudz pierast, toties pēc tam pārvietošanās notiks noteikti ātrāk, nekā jūs to varētu izdarīt ar pirkstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko