Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

"Kanālu teslas" modernizēs kravu pārvadājumus

Šajā vasarā Nīderlandē un Beļģijā - starp Antverpenes, Amsterdamas un Roterdamas ostām - kravu pārvadājumus uzsāks pasaulē pirmās pilnībā ar elektrodzinējiem darbināmās kravas baržas, turklāt pastāv iespējamība, ka ar laiku šīs baržas spēs darboties pilnībā autonomi, proti, bez apkalpes. Ņemot vērā, ka baržas darbinās elektrodzinēji un tās neizdalīs CO2 izmešus, tām jau dota iesauka "kanālu teslas", proti, atsauce uz elektroautomašīnu pionieri - Īlona Maska kompāniju Tesla.

Kravas konteineru baržas optimizētas tieši satiksmei pa nelieliem kanāliem, un ar baržu satiksmi plānots būtiski samazināt kravu pārvadājumus, izmantojot dīzeļdzinēju furgonus, vēsta The Guardian.

Baržas faktiski ir aprīkotas ar autonomu navigācijas un vadības tehnoloģiju, taču sākotnēji tām būs arī apkalpe.

Plānots, ka jau augustā kursēt sāks piecas baržas - katra no tām 52 metrus gara, teju septiņus metrus augsta un ar 425 tonnu kravnesību. Baržu akumulatori ar vienu uzlādi spēs nodrošināt darbības ilgumu līdz pat 15 stundām. Baržu ražotājs Port Liner norādījis, ka šajos peldlīdzekļos kravas nodalījumu bija iespējams palielināt par 8% salīdzinājumā ar tradicionālām šāda izmēra baržām - ekonomija iegūta uz dzinēju telpas rēķina.

Rezultātā būtiski tiks atslogoti iekšzemes tranzīta ceļi, jo baržas spēs nodrošināt kravu pārvadājumus, kas ekvivalenti vairāk nekā 23 tūkstošu furgonu kapacitātei.

Vēlāk plānots autonomo baržu floti papildināt jau ar 110 metru garām baržām, uz kurām varēs izvietot 270 konteinerus.

Top komentāri

Onslow
O
interesanti KUR liks miljoniem tonnu izlietotos akumulātorus...un kā viņi indēs zemi...?
Smejos
S
Visa šitā ņemšanās ar elektro braucamajiem,ir tīrās muļkības,jo elektrības ieguvei tāpat vajadzīgi resursi:labi,HES ir ekoloģiskas,bet lielāko daļu patērētās elektrības pasaulē iegūst,vai nu dedzinot fosilos resursus,vai AES.Visas tās saules un veja stacijas ražo 0,000001% no vajadzīgā. Un viens cilvēks jau te pareizi ieminējās par akumulatoriem.Akumulatoru ražošana ir viena no"netīrākajām"nozarēm pasaulē,jo ,pirmkārt,tiek izmantoti dažādi smagie metāli u.c.kaitīgas vielas,otrkārt-tur,kur tos akumulatorus ražo,neviens par ekoloģiju vispār nedomā.Nākošais:tie akumulatoru blāķi kaut kur būs jaliek,jāpārstrādā utt.Tas process piesārņos dabu vēlreiz.Tā ,ka visām 3.pasaules valstelēm-kirdik-kur dzīvot nebūs.Tāpēc dīzeļu dūmi,salīdzinot ar visu uzskaitīto,ir tīrās pupu mizas.
NAV VIENALGA
N
sūdīgs renderis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko