Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kivi krāsas vienkāršība

Canon kabatas formāta kameras, šķiet, reklamēšanu neprasa. Arī metāla korpusā ievietotā IXUS 125 HS droši pārcietīs nēsāšanu džinsu kabatā un saglabās spēju uzņemt 16 Mpix. attēlus un Full HD video.

Ar vērīgu skatu

IXUS 125 HS iepakojuma kastīte atbilst kameras izmēriem – tātad neliela, taču tajā ievietots viss nepieciešamais – kamera, akumulators ar lādētāju, instrukcijas, disks ar programmām un rokas siksniņa (striķītis). Komplektā neietilpst vien atmiņas karte, bet tas ir raksturīgi gandrīz visām kamerām (to komplektācijai). Turklāt par spīti tam, ka kameras korpuss izveidots no metāla, tā ir tiešām viegla, pat esot akumulatoram un atmiņas kartei iekšā, jo 2,5 Wh litija jonu akumulators nesver gandrīz neko, bet SD atmiņas karte – vēl mazāk. Tātad, kameru ikdienā ņemot līdzi, nebūs pārāk jānopūlas, to nesot, jo tā gandrīz neietekmēs parasti līdzi nesamo lietu svaru. Tas iepriecina.

BSI-CMOS (no otras puses apgaismots – back illuminated) sensors tandēmā ar Digic 5 procesoru neapšaubāmi ļaus radīt kvalitatīvākas bildes un video, kā arī efektīvi izmantot lielākus ISO jutības iestatījumus.

Kameras vadības sviras ir vienkāršas, un to ir tieši tik maz vai daudz, lai to skaits būtiski traucētu darboties. Kameras aizmugurē, blakus ekrānam, iestrādāta video ieraksta poga, virzientaustiņš un vēl pāris tradicionāli ierastu vadības pogu. Virspusē ir slēdža poga un tālummaiņas svira, ON/OFF poga un divu stāvokļu slēdzītis, kas pirmajā stāvoklī aizstāj režīmu pārslēgšanas disku un ļauj pārslēgt starp pilnībā automātisku režīmu un pusautomātisku režīmu. Otrajā stāvoklī, izmantojot izvēlnes, var iestatīt kameru dažādos uzņemšanas režīmos, starp kuriem ir arī vairāki mākslinieciski, krēslas, nakts u.tml., kā arī paātrinātas video uzņemšanas režīms, kas atskaņojot rada palēninātas kustības efektu. Var iestatīt arī ISO jutību, taču nav iespējams tieši kontrolēt ekspozīcijas parametrus, bet to var izdarīt, tikai izmantojot dažādus uzņemšanas režīmus, kuros šie parametri norādīti kā prioritāri, piemēram, ātri kustošu objektu uzņemšanas režīmā kamera cenšas eksponēt pēc iespējas īsāku laiku, lai novērstu izplūdušus skatus.

Var teikt, ka šī kamera ir uzskatāma par ziepjutrauku ar plašām iestatīšanas iespējām, bet bez iespējas tieši noteikt ekspozīcijas parametrus – ekspozīcijas laiku un diafragmas atvērumu.

Fotogrāfija

Par automātisko režīmu viss ir skaidrs – kamera automātiski izraugās labākos uzņemšanas parametrus, un jāteic, ka tas tiek paveikts godam. Laikam visiem ražotājiem ir uzkrāta pietiekama pieredze, lai, izvēloties kameras inteliģenci, uzņemšanas parametrus paceltu gana augstu.

Pārslēdzot kameras virspusē esošo režīmu slēdzi, ir pieejami vairāk vai mazāk visām kamerām sastopami režīmi. Piemēram, režīms, kurā tiek izlīdzinātas ādas grumbiņas, kā arī naktī, sniegā un citi uzņemšanas režīmi, un ir arī panorāmas attēlu uzņemšanas palīgrežīms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko