Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kļūt par Šogunu

Sengoku jeb karojošo valstu periods 16. gadsimtā iezīmē vienu no asiņainākajām un nemierīgākajām lappusēm Japānas vēsturē. Tādēļ šis laiks ir īpaši piemērots karu un varu alkstošam stratēģim. Iekarot Japānu un kļūt par Šogunu ir galvenais Shogun 2: Total War uzdevums. 

Anglijā un Austrālijā bāzētās studijas The Creative Assembly stratēģisko spēļu sērija Total War ir kļuvusi par stabilu un kvalitatīvu zīmolu. Neskaitot papildinājumus, kāda Total War spēle iznāk vai ik pēc katriem diviem gadiem. Ar šīs sērijas starpniecību esam vadījuši karapūļus Senās Romas laikā, viduslaiku un jauno laiku Eiropā. Bet viss sākās Jāpanā, kā attēlots pirms 11 gadiem izdotajā spēlē Shogun: Total War. Un tagad esam atgriezušies Japanā.

Total War spēles ir pazīstamas ar veiksmīgo stratēģiskās kampaņas un reālā laika taktisko kauju apvienojumu. Kampaņas kartē ceļam ēkas, iesaistāmies diplomātijā, rekrutējam armijas vienības un bīdām armiju kauliņus, lai īstenotu savus stratēģiskos mērķus. Taktiskajās kaujās nokļūstam simtiem vai pat tūkstošiem vīru liela karaspēka ģenerāļa lomā, kam jāveic dažādo armijas vienību veiksmīgi manevri, lai uzvarētu kaujā un nodarītu maksimālus zaudējumus pretiniekam ar iespējami mazākiem zudumiem sev.

Uzsākot kampaņu, pirmais darbs ir izvēlēties sev vienu no deviņiem vēsturiskajiem klaniem. Katram klanam ir bonusi, vai tā būtu lētāka piļu celtniecība vai labāki un lētāk uzturami katanu samuraji. Lielas atšķirības gan nav, jo tie visi ir japāņi. Būtiskākais ir klana sākotnējais novietojums kartē. Piemēram, ja atrodies salas galā, varēsi izbēgt no sišanās vairākās frontēs. Pieejamas dažāda garuma kampaņas atkarībā no provinču skaita, kuras obligāti jāiekaro. Japāna ir sadalīta pavisam 60 provincēs. Interesi labāk notur īsās kampaņas, jo, sasniedzot zināmu varenību, jaunu provinču iekarošana paliek vienmuļāka. Lai sasniegtu mērķi, jāievēro laika limits, tāpēc sēdēt uz vietas un gaidīt nevar, bet ir jākaro.

Darbība lielajā kartē notiek pa gājieniem, kur katrs no četriem gadalaikiem ir kā viens gājiens. Patīkami, ka gadalaikiem ir reāla nozīme karagājienu plānošanā. Atstājot karaspēku ienaidnieka teritorijā ziemas laikā, vienības cieš zaudējumus slimību un dezertieru dēļ. Sākumā pieejami vien dažu veidu karavīri, jaunus iegūstam, būvējot jaunas ēkas, tādas kā lokšāvēju dodžo, zobenu skolu u.c. Tāpat svarīgi ir uzlabot savas pilis, lai varētu būvēt arvien jaunas ēkas un palielināt pilsētas. Lielākas pilis nodrošina arī labāku aizsardzību pret ienaidnieku tīkojumiem tās vardarbīgi sagrābt. Salīdzinot ar iepriekšejo spēli Empire: Total War, provinču pārvaldība ir kļuvusi vienkāršāka, jo vairs nevajag regulāri pārbaudīt katru mazo miestu, vai tur var uzbūvēt kaut ko jaunu vai kādas tehnoloģijas tur attīstīta. Nav tā, ka spēles process padarīts dumjāks, bet  gan tagad tas viss vienkārši ir ērtāk un ātrāk pārskatāms. Mazāk laika tiek tērēts mikromenedžmentam un  vairāk – stratēģiskai plānošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko