Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

LG KP500 - mūža pirmais skārienjūtīgais (pilna versija)

Bija jāpaiet nieka diviem gadiem, lai nesenais tehnikas brīnums - skārienjūtīgā tehnoloģija - kļūtu pieejama ikvienam. Par to jāpateicas korejiešu koncernam LG, kas savu arsenālu papildinājis ar «lētā gala» mobilo tālruni KP500, kura vadīšanai reāli taustiņi tikpat kā nav vajadzīgi.

Šo plāno, gludo tālruni var uzskatīt par gandrīz vienlaikus iznākušā KC910 Renoir mazāko brāli. Abiem ir vairāk kopīgā nekā atšķirīgā. Tas attiecas gan uz ārējo izskatu, gan funkcijām. Patiesībā KP500, kam uzņēmums piešķīris segvārdu Cookie, ir no dažām iespējām atbrīvots KC910. Tas ļāvis padarīt tālruni ievērojami lētāku. Priecē, ka cena nav atstājusi būtisku iespaidu uz tālruņa veiktspēju un satura bagātību. Patiesībā iespēju daudzums pat pārsteidz, ņemot vērā, ka šis tālrunis veikalā nopērkams par 130-140 latiem, bet kā LMT mazcenas telefons – par 49 latiem. Vidusmēra skārienjūtīgais telefons maksā ap 300 latiem.

Neticami viegls

Melnā, zeltainā vai sarkanā plastmasas korpusā «ievīstītais» tālrunis ir patīkami viegls (89 grami), bet, šķiet, visai trausls. Plastmasas vāciņi ir plāni un arī ekrānu neklāj stikls. Smagāks trieciens pret zemi varētu nozīmēt tēriņus par remontu. Tādēļ jābūt uzmanīgiem. Vēl jo vairāk tādēļ, ka skārienjūtīgiem ekrāniem nepatīk «sasitumi».

Korpusa priekšpusē ir tikai trīs taustiņi – zvanu pieņemšana, noraidīšana un izvēlne. Sānos tikpat kā nesataustāmi skaļuma regulētāji, poga fotokamerai un tālruņa saslēgšanai. Ceļš uz pārējām funkcijām jāmeklē ekrānā un tas ir gaužām patīkami. Darbošanās ar KP500 ir kā garšīga ēdiena baudīšana – šķiet, ka jau viss izpētīts, tomēr gribas paspaidīt virtuālās pogas vēl un vēl. Tas tādēļ, ka šis korejiešu telefons ļoti labi reaģē uz pirksta vai irbuļa komandām. Viens liegs pieskāriens un rīkojums jau tiek pildīts. Vienlaikus tālrunis dod signālu, ka ir sapratis pavēli, nopīkstot un mazliet novibrējot.

Atverot kontaktu katalogu, uz mirkli var noticēt, ka plaukstā atkal guļ Apple iPhone. Saraksta «ritināšanas» princips un izpildījums ir identisks. Arī LG neļauj kļūdaini piezvanīt, par stipru uzspiežot uz kādu vārdu. Vispirms atveras kontakta informācija un tajā jāizvēlas komanda «zvanīt». Var zvanīt arī uzreiz no kopējā saraksta, bet tad jānospiež uz zaļās klausulītes, kas novietota labajā pusē katram kontaktam.

Divas sejas

Arī Active Flash interfeisā par visu ir padomāts. Ekrānu virtuāli var pavērst divos stāvokļos. Vienā uz tā var novietot biežāk lietoto programmu īsceļu ikonas un jebkurā mirklī pārstumt uz tobrīd ērtāko vietu, bet otrā – biežāk zvanītos numurus. No viena ekrāna uz otru var pārslēgties ar «slaukošu» pirksta kustību.

Ja ar to ir par maz, tad ar vidējo no trīs taustiņiem uz korpusa var izsaukt favorītu izvēlni, kur salikt īsceļus uz citām nozīmīgām programmām. Lielā izvēlne, kuru aktivizē ar virtuālu taustiņu, saglabājusies kopš Viewty laikiem – četri šķirkļi, kuros tematiski sakārtots viss, kas šajā tālrunī atrodams. Dažādu noderīgu nieku tur netrūkst. Piemēram, balss ieraksts, mērvienību konvertētājs, zīmēšanas panelis, publiskajiem serveriem pieslēdzams e-pasts un interneta pārlūks. Diemžēl tīmekli var izmantot tikai caur sakaru tīklu ar lēnīgu otrās paaudzes datu pārraidi, jo ne bezvadu internetu, ne 3G pārraides standartus KP500 neatbalsta. Tam arī nav iebūvēta GPS raidītāja un līdz ar to arī navigācijas sistēmas.

Burtus atpazīst

Ar vēstuļu un īsziņu rakstīšanu ievērojamu grūtību nav, jo tālrunī var izvēlēties gan virtuālo ciparnīcu, gan qwerty tastatūru, gan rokraksta funkciju. Atšķirībā no dažiem konkurentiem, LG tastatūra strādā teicami. Tā noreaģē ar cerēto burtu pat tad, ja pirksts guļas pāri taustiņa ģeogrāfiskajai robežai. Signālu uztver tas laukums, kuru pirksts aizsedzis visvairāk.

Gluži kā KC910, šis tālrunis var padižoties ar ļoti erudītu automātisko vārdu papildinātāju latviešu valodā. Pēc pirmo burtu ierakstīšanas tas piedāvā vairākus gatavo vārdu variantus, kuru vidū noteikti atradīsiet sev vajadzīgo, ja vien tas nebūs kāds specifisks termins.

Par 3,2 megapikseļu kameru nav daudz komentāru. Tā kā tai nav zibspuldzes, ar krāšņām, skaidrām bildēm varat rēķināties tikai dienas laikā ārā. Telpās uzņemtie attēli ir blāvi un tādēļ šķiet mazliet dīvaini, ka ražotāji centīgi strādājuši pie parocīgas attēlu pārlūkošanas programmas izstrādāšanas.

Bez filmām

Trīs collu ekrāns, lai arī košs, izšķirtspējas ziņā ir viduvējs (240x400 pikseļi) un acīmredzami nav paredzēts, lai skatītos filmas. To apstiprina fakts, ka atšķirībā no Renoir šis tālrunis neatbalsta DivX un Xvid video kodēšanas sistēmu. Arī 48 MB iekšējā atmiņa nav paredzēta lielu failu uzglabāšanai. To, protams, var ievērojami palielināt ar microSD karti.

Tālruņa pienākumus KP500 pilda centīgi. Sarunu kvalitāte ir teicama – balss dzirdama pietiekami skaļi, traucējumu nav. Tā kā akumulatoru nenovārdzina 3G prasīgās tehnoloģijas un enerģijas taupīšanas sistēma pēc dažu sekunžu dīkstāves pārslēdz tālruni gaidīšanas režīmā, tas vidējas intensitātes lietošanā darbojas divas dienas. Nav slikti, ņemot vērā, ka KP500 ir tikai 900 milampērstundu akumulators.

Ja jau kādu laiku prātā pārcilājat, kā būtu lietot skārienjūtīgo tālruni, bet nevarat saņemties iztērēt pārsimt latus par iPhone vai kādu vēl divreiz dārgāku viedtālruni, tad KP500 noteikti būs vislabākais variants šīs tehnoloģijas iepazīšanai. Gan tāpēc, ka tas neliks vilties, gan pateicīgās cenas dēļ. Ļoti ticams, ka tieši KP500 daudziem kļūs par mūža pirmo skārienjūtīgo tālruni.

LG KP500 Cookie

Stiprās puses

Viens no mazākajiem un vieglākajiem skārienjūtīgajiem telefoniem

Teicami strādājoša skārienjūtīgā tehnoloģija

Pievilcīga cena par augstu kvalitāti

Trūkumi

Trausls korpuss un displejs

Neatbalsta bezvadu internetu un 3G

Fotokamerai nav zibspuldzes

Vērtējums 10 ballu skalā

Dizains 8

Ērtums 9

Funkcionalitāte 8

Cenas un kvalitātes atbilstība 10

Pilnu apskatu lasiet žurnāla LD 9.februāra numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko