Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

LG KS 20

Dzirdot nosaukumu viedtālrunis, vispirms prātā nāk masīvs «kalkulators» ar daudziem taustiņiem, kuram pagrūti atrast vietu kabatā. Korejiešu koncerna _LG _pirmais mēģinājums radīt uz _Windows Mobile _platformas būvētu viedtālruni ir solis tajā virzienā, lai izkliedētu šo mītu. _KS 20 _ir, iespējams, viens no pievilcīgākajiem un plānākajiem viedtālruņiem tirgū, un noteikti patiks tiem lietotājiem, kuri dizainu vērtē augstāk par tehniskām niansēm.

Tālrunis ir tikai 12,8 milimetrus biezs un «dzimšanas» brīdī bija plānākais Windows Mobile 6 darbinātais mobilais tālrunis pasaulē, par mata tiesu apsteidzot Samsung SGH-i780. Loģiski, ka tas arī ir viegls – tikai 92,5 grami – un šajā ziņā pilnīgi neatbilst priekšstatam par smagnējiem biznesa tālruņiem kā, piemēram, Nokia E90 Communicator.

Bez irbuļa neiztikt

KS 20 tika prezentēts reizē ar šī pavasara LG galveno vilcējspēku Viewty un acīmredzot abi telefoni arī tapa vienlaikus. Vizuāli tie ir ļoti līdzīgi – skārienjūtīgais ekrāns pa gandrīz visu tālruņa gludo virsmu un ļoti maz taustiņu. Viena būtiska atšķirība starp abiem LG modeļiem tomēr ir. KS 20 starp zvana pieņemšanas un noraidīšanas pogām ir kursorsvira, kas atvieglo navigāciju. Lai arī šim viedtālrunim ir ļoti parocīgas un pārdomātas īsceļu ikonas (princips tāds pats kā Viewty), uz komandām, kas izlec uz ekrāna, nospiežot izvēlni «Start» vai meklējot kontaktu, ar pirkstu trāpīt ir ļoti grūti. Tam vajadzīgs irbulis, bet ejot pa ielu ne vienmēr tas ir labākais risinājums. Tad, lūk, kursorsvira ļauj nekļūdīgi apstāties vajadzīgajā vietā un tas pasargā no liekas taustiņu spaidīšanas, atceļot kļūdainās komandas.

Tiesa, kursorsvira neglābj, ja jāraksta īsziņa vai e-pasta vēstule. Tad jāizlīdzas ar virtuālu qwerty tastatūru, kas parādās uz ekrāna un ir tika maza, ka bez irbuļa vispār nav ko iesākt.

Par izvēlnes ērtumu sakāmā nav daudz. Windows Mobile 6 nozīmē, ka KS 20 principā neatšķiras no desmitiem citu viedtālruņu, kas izmanto šos operētājsistēmu. Vienīgā atšķirība ir otrā izvēlne jeb LG īsceļu ikonas. Uz galvenā ekrāna novietotās pogas ļauj piekļūt zvanu sarakstam, vēstulēm, internetam un kopējai izvēlnei. Uzspiežot uz katras no ikonām, paveras vairākas jaunas, kas ļauj izvēlēties jau precīzāku mērķi. Diemžēl atšķirībā no, piemēram, HTC tālruņiem, savus īsceļus nevar pievienot.

Krāšņs uz tumša fona

Viens no LG lepnumiem ir tālruņa 2,8 collu šķidro kristālu displejs, kas patīkami saplūst ar korpusu, un priecē ar spilgtajām krāsām. Taču uzreiz jābrīdina, ka uzraksti vislabāk saskatāmi uz melna fona attēla. Jebkurš gaišs tonis «izšķaida» burtus un brīdinājuma par neatbildētu zvanu vai sms saņemšanu saskatīšana kļūst apgrūtinoša. Nepatīkami piedzīvojumi var rasties arī spilgtā saulē, jo ekrāns intensīvi atstaro gaismu, un no slīpa leņķa tajā neko daudz nevar redzēt.

Pie trūkumiem jāpieskaita arī tas, ka tālruņa akumulators ir piestiprināts pie tālruņa aizmugures vāciņa. Tas nozīmē, ka vēlme aplūkot bateriju beigsies ar neplānotu telefona izslēgšanos. Pats akumulators ir visnotaļ uzticams un, gluži kā vairākumam viedtālruņu, iztur vienu, divas dienas. Pie viena jāuzslavē ierīces autorus, ka viņi novērsuši Viewty mīnusu un KS 20 baterijas atlikušo dzīves ilgumu mēra procentos. Iespēja izplānot uzlādēšanas režīmu tomēr ir patīkamāka nekā lādētāja nēsāšana līdzi visur un vienmēr.

Viedtālrunis ar radio

Uzslavas vērts papildinājums ir integrētais radio, kas viedtālruņos nav ikdienišķa parādība. Tiesa, tas ātri «noēd» bateriju. Vēl jāpiezīmē, ka KS 20 paralēli GPRS un EDGE datu pārraides tehnoloģijām, ir pieejams arī 3,6 MB sekundē ātrais HSDPA savienojums. Lai arī šo tehnoloģiju pagaidām var izmantot retos rajonos, tā tālrunī ir un nākotnē parūpēsies par ātru datu pārraidi.

Ņemot vērā, ka KS 20 skaitās 2008.gada telefons, varētu vēlēties, lai tam būtu mazliet labāka fotokamera. Atšķirībā no Viewty, šis nav izteikts foto tālrunis, tomēr divu megapikseļu kamera šķiet mazliet tehnoloģiski atpalikusi.

Savelkot kopā visu augstāk minēto, KS 20 ir piemērots un pat kārdinošs tālrunis tiem lietotājiem, kuri vēlas vieglu, ērtu un izskatīgu biznesa tālruni ar iespēju pieslēgties bezvadu internetam. Turklāt par gluži saprātīgu cenu. Šobrīd KS 20 maksā 260-300 latus un tā ir pilnīgi adekvāta summa šim tālrunim. Taču diez vai tas uzrunās potenciālos klientus, kuriem tālrunis vajadzīgs e-pasta vēstuļu rakstīšanai un ieplānoto darbu piefiksēšanai.


LG KS 20

Stiprās puses

Viegls, neliels un ļoti izskatīgs

Ērta un viegli saprotama izvēlne

Ātra datu pārraide

 Trūkumi

Ziņojumu rakstīšanai neparocīga virtuālā tastatūra

Vāja 2 megapikseļu fotokamera

Akumulators mainām kopā ar vāciņu

Vērtējums 10 ballu skalā

Dizains 9

Ērtums 8

Funkcionalitāte 7

Cenas un kvalitātes atbilstība 9

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko