Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Muzikālā hantele

Šķiet, gandrīz visiem ir zināma sajūta, kad, piemēram, skatoties kādu filmu par dejotājiem, kļūst mazliet tā kā žēl, ka bērnībā tika pamests deju pulciņš vai vidusskolā tomēr nesaņēmies noorganizēt savu rokgrupu, tāpēc, kautrēdamies no plašākas publikas, lielākā daļa no mums dzied tikai dušā un dejo automašīnā, īsinot laiku sastrēgumos, kad radio skan tikai pašas iemīļotākās dziesmas. Pavasarī līdz ar saules atgriešanos arī mūs atkal vilina nepiepildītie bērnības sapņi. Un mūzikas ierīce Pioneer STZ – D10Z-R (to nevar viennozīmīgi nosaukt tikai par atskaņotāju) šo sajūtu tikai pastiprina. 

StilīgaisNav jābūt melomānam, lai  nosaukums Pioneer nesaistītos ar padomju laikos sarkanos kaklautus nēsājošiem mazajiem paraugpilsoņiem. Jau kopš 1937. gada, kad Pioneer dibinātājs Nozomu Matsumoto izgudroja savu pirmo dinamisko skaļruni, šī korporācija atbilstoši nosaukumam, kura pirmā nozīme saskaņā ar skaidrojošo vārdnīcu ir cilvēks, kas aizsāk kaut ko jaunu kādā nozarē; celmlauzis, ļoti bieži bijusi saviem konkurentiem soli priekšā, piemēram, 1990. gadā iepazīstinot pasauli ar pirmo automašīnas GPS navigācijas sistēmu vai 1999. gadā nākot klajā ar pasaulē pirmo DVD ierakstītāju, kas atbalsta DVD-RW formātu. Šoreiz STZ-D10Z-R gan ne tuvu nav ne pirmais cilvēcei zināmais mūzikas atskaņotājs vai dokstacija un pat ne pirmā tik labas kvalitātes skaņas ierīce, taču tā ir lieliska un daudzu funkciju ziņā tai būs grūti atrast līdzinieku. 

Pirmais pārsteigums, ko sagādā šis pionieris, ir tā svars. Lai gan pārnēsājams, tas tomēr izrādās diezgan smags (7,4 kg) mūsdienu vieglās, plānās un smalkās tehnikas pasaulē, bet šai ierīcei tas noteikti ir piedodams, jo tajā iebūvētie atskaņotāji (2 augsto frekvenču atskaņotāji, 1 subvūfers (zemo frekvenču atskaņotājs) un 1 viens vidējo frekvenču atskaņotājs) taču nav bezsvara! 

Izskata ziņā Pioneer mūzikas ierīce ir smagnēja, masīva, melna, ar spīdīgi sarkanām detaļām un formas ziņā atgādina milzīgu hanteli. Vārdu sakot, tā ir stilīga un noteikti neiederēsies klasiskā interjerā, drīzāk gan hiphopa tekstus rakstoša jaunieša istabā vai vislabāk – pašam savā deju zālē, kur vietējie jaunieši izmēģina jaunākos deju soļus, nevis nāk mācīties kāzu valsi.

Mazi skaļruņi, spēcīga skaņa un citas labas lietasLai gan STZ-D10Z-R tiek klasificēta kā iPod un iPhone dokstacija, daudz pareizāk to būtu saukt par mūzikas sistēmu, turklāt tieši sistēmu, nevis atskaņotāju, jo papildus ekselentajai skaņas kvalitātei to var izmantot arī vēl daudz kam citam, ne tikai iecienītāko dziesmu atskaņošanai. Mums ļoti patika opcija DJ Mix – iespēja miksēt dziesmas un sajusties kā īstam dīdžejam, jo neviens no mums nav tik profesionāls dejotājs vai mūziķis, lai pilnībā spētu izmantot visas piedāvātās iespējas, piemēram, Auto Battle Mode un Tempo Control. Tiesa gan, lai visu piedāvāto izmantotu pilnībā, dziesmas jāieraksta ierīcē iebūvētajā atmiņā, kas ir pietiekami liela – 4 GB. Turklāt, lietojot USB, ierīci iespējams savienot ar datoru, kas ļauj sinhronizēt abas ierīces un pilnībā izmantot programmas Mixtrax sniegtās iespējas. 

Par zināmu mīnusu varētu uzskatīt lādējama akumulatora trūkumu, jo parastās AA baterijas var izbeigties jebkurā brīdī, bet elektrības kontaktligzda ne vienmēr ir pieejama, taču jauki, ka komplektā iekļauta arī tālvadības pults. Lai gan visas nepieciešamās vadības pogas izvietotas arī uz ierīces pārnēsāšanas roktura, ērtāk tomēr ir nepamest deju grīdu treniņa vidū, lai pārslēgtu mūziku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko