Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Nokia E sērija - nenovecojoša vērtība

Lai cik skarbi tas skanētu, ne visiem cilvēkiem patīk skārienjūtīgās tehnoloģijas, un ne visi vēlas tās izmantot, pat ja cenas ziņā atšķirību vairs nav. Šo patiesību apstiprina tirdzniecības dati, jo joprojām miljoniem cilvēku visā pasaulē turpina iegādāties tālruņus ar reāliem taustiņiem un katru dienu tūkstošiem jaunu šādu tālruņu noripo no konveijera.

Konservatīvo pircēju vēlmes mudina Nokia turpināt uzlabot un joprojām ražot aizvien jaunus biznesa tālruņus, kas uz progresīvāko uzņēmumu fona izskatās nosirmojuši. Tādus kā E52.

Varens apvalks

Pirmā saskarsme ar šo E sērijas tālruni bija ļoti patīkama. Somijas koncerna izgudrotāji to ielikuši līdzīga materiāla «čaulā» kā E71. Vēsais metāls patīkami ieguļas plaukstā, ir pietiekami smags, lai to vienmēr justu kabatā, taču nav smagnējs dzelzs gabals, kā agrīnie mobilie tālruņi. Īpaši jāizceļ rievotais aizmugurējais vāciņš, kas kavē tālruņa slīdēšanu pa plaukstu, kā arī robotais navigācijas taustiņš. Pirksti uz tā «jūtas labāk», jo nenoslīd no pogas, pat ja ir mitri vai taukaini.

Protams, tālrunis nesastāv tikai no korpusa, tādēļ iepazīšanās ar ierīces saturu ir neizbēgama. Pirmais iespaids bija sarūgtinošs. Ne jau par to, ka E52 kaut kas pietrūktu vai nedarbotos. Vienkārši rodas iespaids, ka Nokia ir ļoti apmierināti ar tirdzniecības datiem un izvairās no eksperimentiem ar jaunām tehnoloģijām. Skumjas izraisa tas, ka E52 ir gandrīz identiska iepriekšējā modeļa kopija. Divus gadus pēc E51 izdošanas tikpat kā nekas nav mainījies.

Tikai papētot dziļāk, varam ieraudzīt dažus uzlabojumus. Pirmkārt, ekrāns. Tagad tas ir košāks un lielāks – 2,4 collas pa diagonāli. Izšķirtspēja nav augsta, ja salīdzina ar jaunākajiem skārienjūtīgajiem ekrāniem. E52 ir nieka 320x240 pikseļi. Protams, par tādu video kvalitāti kā iPhone vai Samsung Omnia HD nemaz nesapņojiet, taču ikdienas lietošanai displejs ir gana labs, īpaši ņemot vērā balto aizmugurgaismojumu. Tas ļauj labi saskatīt ekrānu gan tumsā, gan arī saules gaismā. Tiesa, šis tālrunis testēšanā pabija rudenī, tādēļ nevaram apgalvot, ka spožā vasaras saulē displejs būs tikpat labi redzams.

Kartēm draudzīgs

Jaunajai versijai klāt nākusi 3,5 mm austiņu ligzda un microUSB spraudnis lādēšanai un pieslēgšanai pie datora. Evolūcija skārusi arī sakaru sistēmas. E52 ir iebūvēts GPS uztvērējs, kas ļauj lietot Nokia kartes un navigācijas sistēmu. Ar oriģinālajām kartēm somu tālruņa 600 MHz procesors tiek galā ātri un bez kļūdām. Ja vēlaties papildināt to ar Google Maps, kas ir iespējams, nāksies pieslēgties internetam. Datu pārraidei pieejami gan Wi-Fi, gan HSDPA ar maksimālo ātrumu 10,2 megabiti sekundē caur mobilo sakaru tīklu. Patīkami, ka ar abām kartēm Nokia izrīkojas vienlīdz prasmīgi un aiztaupīs satraukumus, uzrādot, ka jūs atrodaties trīs kvartālus tālāk par reālo pozīciju, kā esam novērojuši dažos citos tālruņos.

Iebūvētā atmiņa ir viduvēja – 60 MB, taču to papildina līdzi nākošā 1GB microSD karte, kas gan ir ar divreiz mazāku ietilpību nekā mazliet vecākajā E66 modelī.

E52 darbina Symbian Series 60 operētājsistēma, kā rezultātā izvēlne ir aplam pazīstama ikvienam, kurš pēdējos piecos gados kaut reizi turējis rokās Nokia tālruni. Gluži kā Nokia E71 un citos jaunākajos E sērijas tālruņos, šim ekrānu var pārslēgt divos režīmos un izvietot nepieciešamākos īsceļus. Pamata izvēlnei pat var pievienot biežāk apmeklēto mājas lapu adreses, lai varētu tām piekļūt, neklejojot pa pārlūkprogrammu.

Kā jau visi tālruņi ar ciparnīcu, šis nav pateicīgs liela teksta apjoma rakstīšanai, tādēļ interneta pārlūkošanai saglabātās saites noderēs. Arī e-pastu rakstīšana būs nogurdinoša, lai gan E52 piedāvā iespēju savienot tālruni ar populārāko publisko serveru pastkastītēm.

Ja e-pastā saņemsiet pievienoto dokumentu docx formātā, kā PDF vai ZIP failu, neuztraucieties. E52 tiks galā ar visu. Ja dokuments ir svešā valodā, arī tā nebūs problēma, jo tālrunī ir vārdnīca, kurai Nokia mājaslapā var iegūt papildinājumus vajadzīgajā valodā.

Kā biznesa tālrunim pienākas, E52 ir viena no izvērstākajām darbu plānošanas programmām. Tā ir viegli lietojama un funkcijām bagāta. Piemēram, varat ļoti ērti pārlūkot, kādas tikšanās un cikos šodien ir nozīmētas.

Nenogurdināma baterija

Būtisks arguments par labu šā tālruņa iegādei – akumulatora darbības ilgums. Laikmetā, kad esam pieraduši pie tālruņa lādēšanas ik pārdienas, E52 enerģijas avots izskatās neizsmeļams. Tālrunis saudzīgi apietas ar 1500 miliampērstundu akumulatoru, tādēļ vidēji aktīvā lietošanas režīmā tas darbojas četras dienas.

Fotografēšanas cienītājiem šis nebūs piemērotākais aparāts, jo Nokia, šķiet piemirsusi, ka 3,2 megapikseļu kameru mūsdienās par īsti modernu vairs nevar nosaukt. Attiecīgi arī attēli ir viduvējas kvalitātes. Krāsas un kontrasti ir apmierinoši, taču traucējumu novākšanas programma pārlieku izpludina attēlu.

Interesants jaunums ir akselerometra izmantošana, lai apturētu modinātāju. Jums tikai jāapgriež tālruni ar displeju uz leju un tas apklust. Tādā pašā veidā var atteikt zvanus – vienkārši apgriežot telefonu otrādi.

Vēl kāda interesanta iespēja ir Remote Lock funkcija, kas ļauj tālruņa nozaudēšanas gadījumā nosūtīt uz to kodētu īsziņu, kas nobloķēs tālruni. Pēc trīs nesekmīgiem mēģinājumiem to atslēgt, tālrunis izdzēš no atmiņas visu personīgo informāciju.

Nokia E sērijas tālruņi nekad nav bijuši elpu aizraujoši, pārsteidzoši. Tie drīzāk ir pārdomāti, ērti lietošanā un paredzēti pragmatiskiem cilvēkiem. Arī šis. Tādēļ, ja jums ir vajadzīgs tālrunis par aptuveni 200 latiem ar labu zvanu kvalitāti, ērtu korpusu un iespēju lasīt un rediģēt dokumentus, tad E52 ir apsvēršanai vērto ierīču sarakstā. Tas ir uzticams, aprīkots ar vajadzīgākajām programmām un neatstās jūs bez sakariem pat tad, ja pāris dienas būsiet piemirsis to pabarot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Nokia E52

Stiprās puses

Ļoti patīkams un turēšanai parocīgs korpuss

Ilgs akumulatora darbības laiks

MS Office programmas ar bezmaksas uzlabojumiem

Trūkumi

Nav būtisku uzlabojumu salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli

Vāja foto un video kamera

Neērti rakstīt e-pasta vēstules

Cena ap 200 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko