Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Oranžais smukulītis (ar video)

Kamēr aktuālās paaudzes Impreza klusi un nemanāmi izzuda no Fuji Heavy Industries piedāvājuma Eiropā, tikmēr tā vietā nāca Frankfurtes  izstādē eksponētais C segmenta krosovers Subaru XV, kura uzdevums ir konkurēt ar tādiem pretiniekiem kā Nissan Qashqai, VW Tiguan, Škoda Yeti un Mitsubishi ASX. 

 

Iesākumam video:

 

Mēnesi pēc postošās 2011. gada marta zemestrīces Ņujorkas izstādē  prezentējot ceturtās paaudzes  Impreza,  japāņi bija optimistiski par  Ota Gunma rūpnīcas  darbspējas atjaunošanu, taču, iepazīstoties ar postījumu apmēriem, Uzlecošās Saules zemes autoražotāji nolēma ne tikai  apvienot spēkus, lai iespējami ātrā tempā palīdzētu Subaru atgūties, bet arī kopā ar partneri Toyota Motors Co izlēma celt pilnīgi jaunas  Subaru rūpnīcas Ķīnā un Malaizijā. Starp citu, Subaru XV būs pirmais, modelis, ko jau šī gada beigās ražos jaunā rūpnīca Malaizijā. Minēto force majeure apstākļu dēļ pilnīgi jaunās  Impreza debija ASV atlikta, iespējams, pat  uz 2013. gadu. Tikmēr Japānā jaunās ceturtās paaudzes prezentācija notika 2011. gada 30. novembrī. Vietējā tirgū  Impreza hečbeks saucas Impreza Sport, bet sedans – Impreza G4. Abi ir piedāvājumā tikai ar benzīna motoriem –  1,6 litru FB16 un 2,0 litru FB20, turklāt 2,0 litru motors ir tikai un vienīgi ar Lineratronic CVT variatoru, kamēr mazākais, iespējams, arī ar  piecu ātrumu manuālo kārbu. Tā nu  iznācis, ka  XV šobrīd ir galvenokārt  Eiropā piedāvāts modelis, kuru aplūkojot  varam iegūt priekštatu gan par šogad gaidāmā Impreza izskatu, gan Subaru tuvākās  nākotnes  dizainu kopumā.

Ar džipa klīrensuJaunais auto ir par 10 cm īsāks un zemāks nekā Latvijā  populārais apvidus auto  Forester. Pavirzot uz priekšu un padarot slīpākas A statnes, XV ieguvis plašu priekšējo durvju atvēršanas leņķi, kas atvieglo iekāpšanu gan gara auguma, gan resniem autovadītājiem. Savienojumā ar tradicionālo  Subaru Symmetrical AWD  jaunā Subaru arsenālā šobrīd ir trīs ar moderno Start/Stop funkciju aprīkoti  motori: 1,6 litru 114 ZS  benzīna, kā arī  slavenais 150 ZS 2,0l bokserdīzelis un 147 ZS 2,0l benzīna dzinējs. Kā jau iepriekšminēts, XV veidots uz Impreza bāzes un faktiski ļauj apjaust  kopš 1992. gada pazīstamā  kompaktklases auto modernās versijas vaibstus. Tieksme pēc taupības, mode pēc apvidus auto un zaļā domāšana – tas viss, gluži kā mikserī samestas kokteiļa sastāvdaļas, palīdzējis radīt Subaru, par kādu vēl pirms dažiem gadiem nesapņoja neviens 4x4 braukšanas entuziasts.  Kāds gan brīnums, ka XV ir augstāks par  Forester un tam ir 1,6 litru benzīna motors, ar kādu aprīkoja Latvijā nepopulāros Impreza 2WD modeļus. Pasaule izmainījusies līdz nepazīšanai! Pirmkārt, 4,45 m garam auto uzliekot milzīgus 17 collu riteņus ar augstu profilu, tam, gribi vai negribi, būs 22 cm klīrenss, bet 1,6 litru motors ir nodeva šodienas tendencei samazināt degvielas patēriņu. Šajā situācijā pilnīgi loģisks ir tehniskais risinājums par 20% paaugstināt piekares bukšu cietību, lai novērstu virsbūves sānsveri līkumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko