Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Samsung Galaxy S III – viedtālrunis, vai tomēr kas vairāk?

Sen jau pagājuši tie laiki, kad telefons bija tikai telefons un tā galvenā funkcija bija piezvanīt un nosūtīt īsziņu. Šī, komunikatīvā, telefona funkcija, šķiet, palikusi otršķirīga, nemaz nerunājot par to, ka līnija starp mūsdienu viedtelefoniem un planšetdatoriem kļuvusi tik šaura un trausla…

Viedtālriņi. Jau kādu  laiciņu šī telefonu grupa veido neatņemamu sastāvdaļu no ļoti daudzu cilvēku dzīves, un – kapēc gan nē – viedtālruņos ir pieejams viss, sākot ar sociālajiem tīkliem, e-pastiem un internetu, un beidzot ar visdažādākajām multimediju iespējām, pie tam, te vairs nav runa tikai par foto un video uzņemšanu, bet arī uzņemtā rediģēšanu un publiskošanu mums pēkšņi tik neatņemtajā virtuālajā vidē.

Bet nu nedaudz sīkāk par pašu testējamo objektu – nule Latvijas tirgū parādījušos jauno Samsung viedtelefonu flagmani – Galaxy S III:

Dizains

Salīdzinot ar savu priekšgājēju Galaxy S II, jaunais S III ir kļuvis vēl lielāks un arīdzan apaļīgāks. Telefona izmēri lielā mērā ir palielinājušies tieši ekrāna dēļ, kurš no Galaxy S II 4.3 collām izaudzis līdz veselām 4.8, kas ierīci ļoti pietuvina Galaxy Note 5’’ pustelefona-pusplanšetes lielajam ekrānam. Labi vai slikti, un, cik noderīgi – tas ir jau cits jautājums – kad skaties virsū, labi, bet, kad jāliek kabatā…

Lietošanas ērtums

Par spīti salīdzinoši lielajiem izmēriem, Galaxy S III svars nav pārāk liels – vien 133 g, tādejādi telefonu nēsāt līdzi nav apgrūtinoši, tomēr jāsaka, ka lietojot dažreiz tomēr ar vienu roku nepietiek – nākas izmantot abas, kas ne vienmēr ir ērti.

Iespējas

Protams, ka Galaxy S III, kā jau tas flagmanim pienākas, ir apgādāts ar visu to jaunāko un labāko, kas vien industrijai pieejams – Android saldējuma sendviča (Ice Cream Sandwich), jeb 4. versija tiek iegriezta ar četru kodolu 1.4ghz procesora palīdzību, kam vēl piepalīdz Mali-400mp video karte, un, lai aplikācijas varētu palaist gana daudz un bez aiztures, Samsung savā jaunajā Galaxy ir ielicis krietnu 1 GB operatīvās atmiņas. Ja skatāmies no tehniskā aprīkojuma, proti, no tehniskās, proti, tā sauktās dzelžu puses, viss būtu pat ļoti skaisti. Praksē gan jārēķinās gan ar to, ka uz Linux un Java bāzes balstītā Android operētājsistēma mēdz šad tad aizķerties, kas, ja godīgi, nu nemaz nepiestāv šāda aprīkojuma, cenas un pozicionējuma ierīcei. 

Sociālo tīklu adeptiem būs pa prātam tas, ka telefons aprīkots ar divām kamerām: vienu priekšpusē, ar visai respektējamu 1,9 MPix izšķirtspējas foto un Full HD video kameru, kas paredzēta video zvaniem un pašportretu mīļotājiem, un otru – galveno – ar 8 MPix izšķirtspējas foto un, protams, arī Full HD1080p video ieraksta iespēju. Uzņemtās bildes ir gana kvalitatīvas un baudāmas, bet iebūvētā atmiņa ir gana liela, lai šī tipa materiālu telefonā varētu salikt gana daudz. 

Samsung šoreiz klientiem piedāvā Galaxy S III ar trīs dažādiem iebūvētās atmiņas apjomiem – 16, 32 un pat 64 GB. Un arī vēl tad kādam šķiet, ka vietas par maz, S III spēj uzņemt arī microSD atmiņas karti ar ietilpību līdz 64 GB! Savienojamības un lādēšanas nolūkam, kā jau ierasts ar Galaxy, ir iebūvēta microUSB ligzda.

Ar ko Galaxy S III atšķiras no tūkstošiem citu viedandroīdu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko