Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Spējīgi ceļabiedri: Canon EOS 650D ar 18-135mm 3.5-5.6s

Digitālo spoguļkameru klāsts, tāpat kā citas sadzīves tehnikas piedāvājums, kļūst arvien plašāks un daudzveidīgāks. Ražotāji cenšas viens otru apsteigt, piedāvājot ko tādu, kā konkurentiem nav. Arī Canon EOS 650D, kā apgalvo ražotājs, piemīt kas pagaidām unikāls.

Pirmais iespaids

Ja 650D salīdzinām ar tās priekšgājēju 600D, gan apskatot vizuāli, gan arī ņemot vērā to specifikācijas, šķiet, ka lielu atšķirību nav un jaunākā sākuma līmeņa spoguļkamera ir vien uzlabots iepriekšējais modelis.

Taču, paskatoties vērīgāk, atklājas vairākas atšķirības, kas šo kameru izceļ ne tikai tās saimē, bet arī Canon digitālo spoguļkameru vidū vispār.

650D ir pirmā šāda veida kamera, kurā uzstādīts hibrīdsensors (Hybrid CMOS), proti, CMOS sensors, kurā bez attēla ieguves pikseļiem, iekļauti arī speciāli fāžu nobīdes autofokusa pikseļi (šis sensors izmantots arī EOS M). Hibrīda autofokusa sistēma (Hybrid AF) tiek lietota, lai, izmantojot sensora fāžu nobīdes autofokusa pikseļus, vispirms fokusu iestatītu aptuveni, bet ļoti ātri. Tālāk precīzu fokusēšanu veic, izmatojot kontrasta noteikšanas autofokusu. Teorētiski šādai kombinācijai būtu jānodrošina ātrāka asuma iestādīšana Live View un video režīmā, salīdzinot ar citām Canon spoguļkamerām, kurās tiek izmantots tikai kontrasta autofokuss.

Kopā ar 650D kameru Canon pasludināja arī divus objektīvus: 18-35mm f/3.5-5.6 IS STM un EF 40mm f/2.8 STM. Tajos izmatoti lineārie soļu dzinēji (STM – linear stepper motors), kas klusi veic fokusēšanu, tātad rada mazāk nevēlamu trokšņu videoierakstā. Šie ir pirmie spoguļkameru objektīvi, kuros iebūvēta šī kompaktkamerās plaši izmantotā tehnoloģija.

Izpētām pamatīgāk

Jāatzīst, ka Canon EOS 650D uzņem fotogrāfijas līdzīgi kā tās priekšgājējas un arī tuvākās citu ražotāju izlaistās konkurentes. Labas kvalitātes attēli ir līdz ISO 1600, bet pie ISO 6400 tie jau kļūst stipri trokšņaini.

Būtiskas atšķirības fotografējot var sajust tad, kad skatu meklēšanai izmanto Live View režīmu. Hibrīda autofokuss tiešām ir ātrāks, salīdzinot ar citām spoguļkamerām, ko esmu lietojis. Arī uzņemto video fokusēšana tiešām notiek visu laiku (ja tā ir iestatīts) un norit samērā ātri pat tad, ja strauji mainās attālums līdz uzņemtajam objektam.

Taču, padarbojoties ilgāku laiku, nākas secināt, ka autofokuss, kaut arī ātrs spoguļkamerai, tomēr ir lēnāks nekā dārgākajām kompaktkamerām. Tātad ražotājiem vēl ir iespējams veikt uzlabojumus.

Bet jāpiebilst, ka 650D ir pirmā spoguļkamera, kas aprīkota ar skārienjutīgu ekrānu. Šķiet, īpaši to novērtēs viedtālruņu lietotāji un, kad piešausies, arī pārējie. Šo ekrānu var izmantot navigācijai izvēlnēs, bet video un Live View režīmā arī tādēļ, lai noteiktu autofokusa punktu un lietotu pat kā alternatīvu slēdža pogai.

Lūk, kameras veikums praksē –

Video:

Foto:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko