Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Spēļmantiņa profesionāļiem

Spēja izbaudīt vislabāko un pašam justies kā labākajam šķiet mazliet paradoksāli, bet tieši to piedāvā viens no Samsung 7 sērijas labākajiem un veiksmīgākajiem portatīvajiem datoriem. Kāds tas īsti ir un kādas tam piemīt nepilnības, NEXT stāstīts  Samsung Chronos NT700Z3A-PS7 apskatā.

Būt pirmajam ir lieliskiTehnoloģiju giganti šo Samsung modeli uzskata par atbildi Apple MacBook, savukārt lietotāji – par vienu no labākajiem produktiem Samsung vēsturē. Kā tad īsti ir – kur slēpjas šī datora pievilcības atslēga? Taču NEXT noteikti var apgalvot, ka Chronos NT700Z3A-PS7 ir tik šarmants dators, ka jebkuru citu atstās ēnā. Sākumā gan šķiet mazliet smieklīgs tāds salīdzinājums, bet dators tiešām ir izcili izveidots gan tehniski, gan arī dizaina ziņā.

Vispirms apskatīsim tā ieslēgšanu, jo ražotājs apgalvo, ka dators no miega režīma spēj uzsākt darbu 2,1 sekundē, tādēļ izmantojam hronometru, lai pārbaudītu. Diemžēl ražotāja apgalvojums mazliet atšķiras no mūsu iegūtā rezultāta – 3,6 sekundēm –, kas tomēr ir vairāk kā lielisks rādītājs. Principā 3,6 sekundes nav pielīdzināmas ierastajām 30 sekundēm, kuru laikā datori parasti atmostas no miega režīma.

Novērtējot Samsung datora ātrdarbību, jāpiebilst, ka Chronos NT700Z3A-PS7 ir iebūvēts Intel Core i5 procesors, kā arī tam ir 8 GB liela operatīvā atmiņa, kas roku rokā ar procesoru spēj uzstādīt pat pasaules mēroga rekordus, izpildot dažādas darbības. To nodrošina Intel procesors, kas ir mazs revolucionārs procesoru tirgū, jo tas ir quad-core, tātad nevis ierastais divkodolu procesos, bet gan četrkodolu, kas nodrošina vēl lielāku ātrumu, līdz ar to sistēma darbojas bez liekas aiztures un spēj paveikt krietni vairāk un kvalitatīvāk nekā ierastās ierīces ar divkodolu procesoru. 

Liela nozīme ir arī datora ekrānam un tā attēla kvalitātei. Samsung savā datorā ievietojis lielisku augstas kvalitātes grafikas karti Brilliant AMD Radeon, kas nodrošina košas krāsas, 3D efektus un izcilu video kvalitāti. Savukārt datora 14 collu lielais ekrāns attēlo ne tikai izcili kvalitatīvas krāsas, bet arī objektiem asas un skaidras līnijas, tādēļ, skatoties filmas vai video rullīšus, nepamet sajūta, ka tas nav parasts ekrāns, bet gan bilde, ko ir uzgleznojis kāds talantīgs mākslinieks, jo attēls ir nostrādāts līdz pēdējai līnijai un atspoguļo bildes patieso būtību, izslēdzot iespējamos pikseļu trūkumus. Chronos NT700Z3A-PS7 ekrāns ir par 36% košāks nekā citu portatīvo datoru ekrāni.

Vēl viens inovatīvs jaunums ir Samsung datora ventilators, kas iebūvēts nevis sānos, bet gan priekšpusē. Šāds ražotāja solis līdz galam nav īsti izprotams, jo principā nav nekādas starpības, kur atrodas ventilators, galvenais, lai tas vispār būtu. Taču to, iespējams, var izskaidrot ar faktu, ka ražotāji parasti datora labajā un kreisajā sānā vēlas maksimāli izvietot dažādas pieslēgvietas, tāpēc ventilators iebūvēts priekšpusē, kur lielākajai daļai portatīvo datoru nekas nav ievietots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko