Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Uzmanības centrā zaļie monitori

Ar portatīvā datora 15 collām ir par maz un filmas gribas vērot augstas kvalitātes ekrānā ar augstu izšķirtspēju? Samsung var to piedāvāt, piemēram, monitorus Samsung SyncMaster LS27A850D un Samsung SyncMaster LC24A650X. Katram no tiem ir savas iespējas un arī spēcīgākās puses. Lai topošais lietotājs neapjuktu monitoru plašajā piedāvājumā, aplūkosim, ko Samsung spēj viņam piedāvāt.

Nākotnes tehnikaKā jau zināms, pašlaik tehnoloģiju tirgus ir piesātināts ar jaunākajām tendencēm, inovācijām un dizaina risinājumiem. Katrs produkts, kurš ienāk tirgū, nespēj nodrošināt sev vietu veikalu plauktos un rotāties ar uzlīmi Mēneša labākais pirkums. Šodien pircēji ir ļoti izvēlīgi, un viena no īpašībām, kas palīdz iegūt uzlīmi Mēneša labākais pirkums, ir ekoinovācijas. Šādas inovācijas ir jebkāda veida jauninājumi jeb inovācijas, kas veicina efektīvāku dabas resursu izmantošanu vai vides aizsardzību. Šī iemesla dēļ arī patērētājs ir sācis izvēlēties produktus, kas, iespējams, maksā vairāk, bet ilgtermiņā sāk pelnīt, respektīvi, taupot resursus, šajā gadījumā elektroenerģiju, ļauj ietaupīt uz ikmēneša elektroenerģijas rēķina. Lūk, šādas preces pašlaik ir modē un, visticamāk, nākotnē to patēriņš palielināsies.

Kur tad slēpjas Samsung ekoinovāciju noslēpumainības atslēga? Papētot Samsung mājas lapā pieejamo informāciju par šiem monitoriem, nevar tikt nepamanīta arī informācija, kas tiek ilustrēta ar koku, saules un vides attēliem. Tātad Samsung domā zaļi, tādēļ šada attieksme ir vairāk kā apsveicama.

Kur ir zaļais? Abos monitoros ir iebūvēta Nex Smart Motion teholoģija. Kas tā darbojas? Viss notiek pavisam vienkārši – monitoros ir iebūvēts Pyroelectric Infrared Ray sensors, kas atpazīst monitora priekšā notiekošās kustības, respektīvi, brīdī, kad lietotājs pieceļas no krēsla un dodas uz virtuvi uzvārīt tēju, monitors lēnām samazina ekrāna spilgtumu, līdz tas automātiski izslēdzas. Toties tad, kad tēja ir gatava un lietotājs tuvojas monitoram, tā spilgtums palielinās, līdz tas ieslēdzas pavisam. Šis ir visefektīvākais veidas, kā ietaupīt līdzekļus uz elektrības rēķina.

Taupīt elektroenerģiju un mēģināt risināt vides problēmas ir virziens, kuru Samsung ir sācis atbalstīt jo īpaši. Nākamais solis ir pielāgot ekrāna spilgtumu apkārtējās vides gaismas avotu spožumam. Tātad, ja istabā ir ļoti gaišs, arī monitors kļūst spilgtāks, savukārt, ja istabā ir krēsla vai nedaudz tumšāks, monitora spilgtums  automatiski samazinās. Šis solis gan līdz galam nav izprotams, bet Samsung to skaidro ar lietotāja komforta paaugstināšanu. Arī šī funkcija ir pieejama abos apskatāmajos monitoros. 

Savukārt tehnoloģija Eco Saving ir tik ērta, ka ļauj lietotājam pašam izvēlēties, cik daudz enerģijas viņš vēlas ietaupīt, pielāgojot monitora spilgtumu. Tiek piedāvāti trīs enerģijas taupīšanas režīmi (50%, 25% un 0%), tādējādi katrs no mums spēs dot savu artavu vides saudzēšanā. Ietaupot enerģiju, katrs no mums var izvēlēties, cik lielā mērā mēs katrs vēlamies samazināt savu ekoloģiskās pēdas nospiedumu, un tieši tāds arī ir Samsung mērķis, jo, izmantojot teholoģiju Eco Saving, ikviens var palīdzēt videi un ietaupīt līdz pat 50 % no elektroierīces patēriņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko