Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Visjaudīgākā zvaigzne ar zibeni pierē

Šī gada maijā debitējusī OPC (Opel Performance Center) pašlaik ir visjaudīgākā kopš 1991. gada zināmā modeļa Astra( latīniski: zvaigzne)modifikācija. Kad 90. gadu sākumā Astra A nomainīja priekšteča Kadett E GSi(Grand Sport injection) versiju, neviens, protams, nedomāja, ka 21 gadu vēlāk Astra modeļu gamma ienāks gan kabriolets Cascada, kuru 4,7 metru garuma dēļ,būs „jāizmet” no kompaktklases, gan debitēs 280ZS stipra Astra OPC. 

Šī vācu hečbeka jauda kaunu nedarītu pat dažam labam Premium segmenta auto. Taisnības labad jābilst, ka  160ZS stipra OPC bija arī iepriekšējai Astra „ģimenei”- G paaudzei(1998.-2004.), turklāt kā hečbeka ,tā universāla jeb SportsTourer variantā. Tiesa, neviens no sērijveida OPC nav tik stiprs kā Manuela Roitera 2004. gada DTM 500ZS V8 „kaujas auto”, kas uzbūvēts uz trīs durvju Astra G, izmantojot no austrāliešu Holden  aizgūtu 4,0litru V8 motoru. Opel Performance Center ir 1997. gadā dibināta Opel apakšnodaļa, kas Riselsheimā nodarbojas ar sporta auto -DTM(Deutsche Tourenwagen Meisterschaft), BTTC(British Touring Car Championship) un rallija Opel pielāgošanu, gan ražo sērijveida modeļu OPC versijas. Firmas galvgalī ir 1984. gada DTM sērijas čempions Folkers Striceks(Volker Strycek). Savā pastāvēšanas laikā OPC ir izgatavojis un pārdevis aptuveni  65 000 OPC modeļu, turklāt ievērojamu daļu -22 000 no tiem sastāda G sērijas  Astra OPC. Seko 2008. gadā izgatavotā Opel Corsa D OPC ar 192 ZS stipru 1,6 litru turbo motoru, kas pārdota 17 000 eksemplāros, kā arī sportiskie miniveni Meriva OPC un Zafira OPC- 15 600 vienības. Mazāk OPC ir šī brīža flagmanim Insignia -7400 un kādreizējam- Vectra OPC tikai 3000. Interesanti, ka lielākais OPC tirgus ir trijās valstīs  Vācijā 34%, Apvienotajā karalistē 23% un Šveicē 15%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko