Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Izmēģini savus spēkus zināšanu konkursā Kas notiek?

No pulksten 15 ne tikai skolēniem, bet ikvienam interesentam būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un to atbilstību devītklasnieku informētības līmenim, atbildot uz konkursa jautājumiem portālā Diena.lv vai meklējot anketu pirmdien laikrakstā Diena
Piektdien, 26. oktobrī, no pulksten 9 laikraksta Diena organizētajā mūsdienu zināšanu konkursā Kas notiek? piedalīsies 15 664 devīto klašu skolēni 647 Latvijas skolās. 

Konkurss šogad notiek jau četrpadsmito reizi, un kopumā šajos gados konkursā piedalījušies vairāk nekā 300 000 jauniešu. Interese un aktivitāte ar katru gadu ir augusi – 1999.gadā konkursā piedalījās 68% visu Latvijas skolu, kurās ir devītās klases, bet 2012.gadā – jau vairāk nekā 90% šādu skolu.

Atšķirībā no iepriekšējo gadu konkursiem šogad lielākā daļa skolēnu – gandrīz 13 000 – anketu pildīs elektroniski, aizpildot to īpašā sadaļā portālā Diena.lv. Pārējie konkursa dalībnieki uz jautājumiem atbildēs, izmantojot drukātas anketas. 

Jauniešiem, piedaloties konkursā, netika piedāvāti atbilžu varianti, viņi patstāvīgi centās atbildēt uz 35 konkursa jautājumiem.

Aicinām arī Jūs mēroties spēkiem ar devītklasniekiem, un atbildēt uz 35 jautājumiem. Par katru pareizi atbildētu jautājumu tiek pieskaitīts viens punkts. Maksimālais punktu skaits - 35.

http://www.diena.lv/konkurss/kas-notiek-2012

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un visā pasaulē, kas atspoguļoti masu medijos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu. 

Saskaņā ar konkursa noteikumiem vienā noteiktā dienā un laikā visi konkursa dalībnieki vienlaikus aizpilda zināšanu pārbaudes anketas vai nu elektroniskā, vai ar roku rakstītā formā. Anketas kļūst pieejamas tikai konkursa sākuma brīdī. Uzvarētājus nosaka, ņemot vērā pareizo atbilžu īpatsvaru katras klases ietvaros, kā arī atsevišķi izceļot individuālos pareizo atbilžu sniedzējus.

Kā katru gadu, apkopojot konkursa rezultātus, uzvarētājas klases tiek noteiktas pa vienai no katra Latvijas novada – Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales, kā arī Rīgas reģiona.

Konkursu atbalsta uzņēmums Narvesen un Biznesa augstskola Turība.

Konkursu informatīvi atbalsta Radio SpinFm, kā arī reģionālie laikraksti Bauskas Dzīve, Dzirkstele, Kursas Laiks, Staburags, Zemgales Ziņas, Ziemeļlatvija, Alūksnes Ziņas, Neatkarīgās Tukuma Ziņas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi