Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Laikraksts Diena aicina devītklasniekus pieteikties konkursam ''Kas notiek?''

Laikraksta Diena rīkotais mūsdienu zināšanu pārbaudes konkurss devīto klašu skolēniem Kas notiek? šī gada 21. oktobrī notiks jau trīspadsmito reizi. Kopumā šajos gados konkursā piedalījušies vairāk nekā 300 000 jauniešu.

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un visā pasaulē, kuri bijuši atspoguļoti masu medijos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu.

Apkopojot konkursa rezultātus, tiks noteikti individuālie uzvarētāji un klases uzvarētājas – pa vienai no Kurzemes, Latgales, Rīgas reģiona, Vidzemes un Zemgales.

Pieteikuma anketa jāsūta uz laikrakstu Diena līdz 30. septembrim pa pastu, faksu vai e-pastu. Dalību konkursā arī var pieteikt, aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama zem šī raksta.

Arī šogad skolēniem būs iespēja piedalīties konkursā elektroniski, aizpildot anketu īpašā sadaļā portālā Diena.lv. Pagājušajā gadā šo iespēju izmantoja gandrīz 1500 skolēnu, savukārt pārējie konkursā piedalījās, tradicionāli aizpildot drukātās anketas.

Pēc konkursa ikvienam interesentam būs iespēja mēroties spēkiem ar devītklasniekiem, portālā Diena.lv atbildot uz šīgada konkursa jautājumiem.

Konkursa ģenerālsponsors un ilggadējs atbalstītājs ir Swedbank un tās programma jauniešiem OPEN.

Informatīvi konkursu jau divpadsmit gadu atbalsta Radio SWH, kā arī reģionālie laikraksti Bauskas Dzīve, Dzirkstele, Kursas Laiks, Staburags, Zemgales Ziņas, Ziemeļlatvija, Alūksnes Ziņas, Neatkarīgās Tukuma Ziņas un Novaja Gazeta.

Šogad konkursu atbalsta arī uzņēmums Latvijas Pasts.

Saeimas ārkārtas vēlēšanas, politiskās pārmaiņas daudzās pasaules valstīs, mūsu sportistu starti starptautiskajā arēnā, spilgti kultūras dzīves notikumi un valstiski nozīmīgu lēmumu pieņemšana – tik daudz notikumu Latvijā un visā pasaulē. Kopā atbildēsim – kas notiek?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi