Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Aizturēts krāpnieks, kurš citu cilvēku vārdā ņēmis ātros kredītus

Rīgas reģiona policija pagājušajā nedēļā aizturēja kādu vīrieti aizdomās par vairāku cilvēku apkrāpšanu, iegūstot iedzīvotāju uzticību un bankas kontu datus, ko vēlāk izmanto ātro kredītu ņemšanai, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Daiga Kondrāte.

Pirms vairākiem mēnešiem Rīgas policijā tika sākts kriminālprocess par iespējamo krāpšanu. Kāds vīrietis, izmantojot uzticību, pierunāja vairākus cilvēkus atvērt bankas kontu un datus nodot viņam. Vīrietis stāstīja, ka viņam no citas valsts nepieciešams pārskaitīt naudu, taču viņam neesot bankas konta. Cilvēkiem, kuri uzticēja svešiniekam savus bankas konta datus vīrietis solīja daļu no summas, kas tikšot viņam pārskaitīta no ārzemēm.

Citos gadījumos iespējamais krāpnieks solīja iekārtot cilvēkus darbā ārzemēs un arī norādīja, ka viņam nepieciešams zināt internetbankas konta piekļuves datus.

Vēlāk, kad iespējamais krāpnieks ieguva datus no citu cilvēku bankas kontiem viņš ātro kredītu iestādēs aizņēmās naudu un pārtrauca kontaktēties ar iepazītajiem cilvēkiem. Pēc kāda laika cilvēki saprata, ka ir apkrāpti un uz viņu vārda paņemti naudas aizdevumi.

Veicot izmeklēšanas darbības, policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot iespējamā krāpnieka personību. Pagājušajā nedēļā likumsargi aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par vairāku cilvēku apkrāpšanu. Šobrīd policijai ir informācija, ka vīrietis iespējams apkrāpis vairāk nekā desmit iedzīvotājus.

Aizturētais agrāk sodīts par analoģiskiem likumpārkāpumiem. 30.augustā tiesa piemēroja apcietinājumu aizdomās turētajam vīrietim.  Policijas darbinieki turpina izmeklēšanu un lūdz atsaukties citus cietušos, kuri atpazīst attēlā redzamo vīrieti un ir apkrāpti līdzīgā veidā ziņot, zvanot uz tālruņa numuriem: 67086042, 27892080, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas