Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Arī Preiļos aizturēts riepu dūrējs

Naktī uz 7.decembri kādā no Preiļu pilsētas mikrorajoniem, vairāk nekā 100 automašīnām tika sadurtas riepas. Policija tajā pašā dienā aizturēja vaininieku - tas bija 33 gadus vecs vīrietis, kurš jau agrāk ticis tiesāts, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne.

Vīrietis šajā naktī bija bojājis vairāk nekā simts automašīnas, kurām bija sadurtas gan viena, gan vairākas riepas. "Šīs notikums izraisīja lielu sabiedrisko rezonansi vietējo iedzīvotāju vidū. Neskaitot nodarīto materiālo zaudējumu par sadurtajām riepām vai to remontu, cilvēkiem nācās izciest papildus materiālo un morālo kaitējumu – automašīnu īpašniekiem nebija iespējas nogādāt bērnus bērnudārzā vai skolā, bet pašiem laicīgi ierasties darbā vai citās svarīgās darīšanās, tāpēc daudzie bija spiesti izmantot taksometra pakalpojumus," atzina policijas pārstāve.

Par notikušo Preiļu iecirkņa policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 1.daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Veicot izmeklēšanu un operatīvus meklēšanas pasākumus, Preiļu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, sadarbībā ar Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, tajā pat dienā noskaidroja un aizturēja aizdomās turamo personu - Preiļu iedzīvotāju, kurš tika aizturēts Kriminālprocesa likuma 264.panta kārtībā. 

Piektdien Preiļu rajona tiesa, izvērtējot kriminālprocesā iegūtos pierādījumus, aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Policija arī noskaidroja, ka vīrietis jau agrāk bija nonācis konfliktā ar likumu un ir vienu reizi tiesāts. Par augstākminēto noziegumu draud brīvības atņemšana līdz 4 gadiem.

Izmeklēšana turpinās.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas