Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Atkal cietuši gājēji; smagas traumas arī vairākiem bērniem

Pagājušajā diennaktī Rīgā cietuši trīs gājēji, kas ar smagām traumām nogādāti slimnīcā; dažādas nopietnas traumas guvuši arī vairāki bērni.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša portālu Diena.lv informēja, ka Latgalē cietuši vairāki bērni. 10 gadus vecs puika, kopā ar tēvu ejot pirtī un nejauši sajaucot ūdens traukus, apliets ar karsto ūdeni, gūstot smagus krūškurvja, rokas un pleca apdegumus. Bērns pārvests uz slimnīcu Rīgā.

Divgadīgs puika mājās nejauši iedzēris no pudeles degšķidrumu, mediķi uz vietas viekuši kuņģa skalošanu, bet vēlāk bērns nogādāts slimnīcā. Turpretī trīgadīgam zēnam blakus nokritusi lustra, aizķerot zēna galvu. Bērns guvis deniņos sistas brūces un ar galvas traumu nogādāts slimnīcā.

Kurzemē 14 gadus vecs pusaudzis, iespējams, smēķējis zālīti. Puisim sākušās halucinācijas, un viņš nogādāts slimnīcā.

Savukārt apledojošā ceļa dēļ pagājušajā diennaktī tumšajā laikā Rīgā, Ulmaņa gatvē, notriekti divi gājēji. 28 gadus vecs vīrietis guvis galvas traumu, bet 49 gadus vecs gājējs, kurš guvis gan smagu galvas traumu, gan iekšējo orgānu bojājumus, slimnīcā nogādāts bezsamaņā, informē mediķi.

Arī Valsts policija norāda, ka aizvadītajā diennaktī reģistrēti 63 satiksmes negadījumi, kuros kopumā cietuši 11 cilvēki, tajā skaitā arī trīs gājēji. Automašīna Toyota Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē vakar plkst.17.30 uzbraukusi diviem gājējiem, kuri ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Kādai sievietei uzbraukts arī Ģimnastikas ielā - cietusī ar traumām nogādāta slimnīcā.

Turpretī Rīgā, Jūrmalas gatvē, pirmdien automašīna Volvo sadūrusies ar tramvaju. Negadījumā cietusi automašīnas vadītāja, kura ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Vairāki cilvēki guvuši arī apdegumus. Smagu rokas un kājas apdegumu guvis 52 gadus vecs vīrietis Zemgalē, kurš, iespējams, aizmidzis gultā smēķējot. Vīrietis nogādāts slimnīcā. Savukārt Rīgā 81 gadu veca sieviete, mēģinot nodzēst adventes vainagu, kas aizdedzies, guvusi rokas apdegumus. Mediķi snieguši kundzei palīdzību uz vietas, taču uz slimnīcu doties pensionāre atteikusies.

NMPD atkārtoti atgādina, ka adventes vainagi svētkos jāuzmana īpaši, jo patlaban mājās atrodas jau ceturto nedēļu un ir pietiekami sausi, lai varētu aizdegties.

Kopumā pagājušajā diennaktī mediķiem bijuši 1225 izsaukumi, no tiem 213 saistīti ar traumām.

Savukārt visvairāk satiksmes negadījumu vakar notikuši Rīgas reģionā - 37, astoņi - Zemgalē un Kurzemē, seši - Latgalē, bet četri - Vidzemē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas