Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Cilvēki uz slidenajām un tumšajām ielām gūst arvien smagākas traumas

Pēdējā laikā ātrās palīdzības brigādes saņēmušas izteikti daudz izsaukumu uz negadījumiem, kuros cietuši gājēji vai velosipēdisti, turklāt traumas kļūst arvien nopietnākas - lūzumi, krūšu kurvja, mugurkaula traumas, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Ārsti skaidro, ka smagākos gadījumos, kad cilvēks tiek notriekts vai pat "pamests gaisā" un krītot atsitas pret mašīnu vai zemi, viņš var gūt smagus roku, kāju, iegurņa, krūškurvja, ribu un mugurkaula lūzumus, kas var kombinēties ar iekšējo orgānu un galvas sasitumiem un asins izplūdumiem.

Pagājušajā nedēļā Valsts policija un NMPD ik dienu ziņoja par notriektiem gājējiem vai velosipēdistiem.

Pirmdien uz gājēju pārejas Daugavpilī tika notriekta 12 gadus veca meitene, bet Ventspilī 58 gadus veca sieviete. Savukārt Preiļos kāds autovadītājs nepamanīja T-veida krustojumā no labās puses braucošo velosipēdistu un notika sadursme.

Nedēļai tuvojoties noslēgumam, policija ziņoja, ka kāda automašīna notriekusi sievieti ar suni. Līdzīgos negadījumos nedēļas laikā cieta vairāki desmiti cilvēku.

Pieaugot šādiem negadījumiem, mediķi aicina iedzīvotājus būt ļoti piesardzīgiem. Pat atstarotājs pie apģērba vai somas var paglābt cilvēka dzīvību, uzsver ārsti.

Piesardzība jāievēro arī pašiem autovadītājiem, jo cilvēki arvien biežāk tiek notriekti uz gājēju pārejām.

Īpašu piesardzību Vītola aicina ievērot arī velosipēdistiem, kuri pārvietojoties pa braucamo daļu. Viņa aicina atcerēties, ka šādos laika apstākļos, kad ceļus klāj sniegs un vietām arī apledojums, autovadītājiem nereti ir grūti viņus apbraukt, un notiek ļoti nopietnas nelaimes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas