Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ENAP izmeklē kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām Rīgas kuģu būvētavā

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) izmeklē kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu Rīgas kuģu būvētavā, aģentūrai LETA apstiprināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Gita Gžibovska. Kriminālprocess sākts 2019.gada 21.janvārī.

Šajā kriminālprocesā par aizdomās turētajiem pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas ir atzītas divas personas. Šī norma paredz atbildību par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Abiem aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, norādīja policijas pārstāve.

Kriminālprocesā uzlikts arests nekustamajiem īpašumiem. Tāpat sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskai personai - Rīgas kuģu būvētava.

Likums paredz, ka juridiskajai personai var noteikt šādus piespiedu ietekmēšanas līdzekļus: likvidācija, tiesību ierobežošana, mantas konfiskācija vai naudas piedziņa.

Plašākus komentārus izmeklēšanas interesēs policija nesniedz.

Jau ziņots, ka kuģu būves un remonta uzņēmums Rīgas kuģu būvētava pērn strādāja ar 277 376 eiro apgrozījumu, kas ir 14,5 reizes mazāks nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi pērn samazinājās 8,1 reizi un bija 823 990 eiro, liecina auditētais finanšu pārskats, kas iesniegts biržai Nasdaq Riga.

Paziņojumā biržai teikts, ka apgrozījuma samazinājums saistīts ar to, ka 2019.gadā Rīgas kuģu būvētava pārtrauca sniegt kuģu būves pakalpojumus, kā arī strauji samazinājās sniegto kuģu remonta darbu apjoms.

Izvērtējot Rīgas kuģu būvētavas iespējas, kā arī ievērojot to, ka uzņēmuma parādu saistības 2019.gadā turpināja pieaugt, Rīgas kuģu būvētava atkārtoti iesniedza lūgumu tiesai ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu (TAP), kā rezultātā 2019.gada 16.augustā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierināja TAP pieteikumu un apstiprināja TAP pasākumu plānu, nosakot TAP īstenošanas termiņu divus gadus, skaitot no 2019.gada 16.augusta.

Rīgas kuģu būvētava specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas lielākais akcionārs ir Remars-Rīga, kas iekļauts koncernā Eiroholdings. Kompānijas akcijas kotē Nasdaq Riga otrajā sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas