Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: kurināmo brikešu kravā atklāj 1,4 miljonus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automašīnu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, novērsa cigarešu kontrabandu lielā apjomā. Kopumā 70 362 paciņas cigarešu bija paslēptas kravā starp linšķiedru kurināmajām briketēm.

Pāternieku muitas kontroles punkta amatpersonas, pamatojoties uz risku informāciju, pārbaudei ar kravu kontroles rentgena iekārtu novirzīja kādu kravas automašīnu. Ar šo transportlīdzekli tranzītā no Krievijas caur Baltkrieviju uz Latviju tika vesta krava ar kurināmajām briketēm, kas izgatavotas no linu šķiedrām.

Analizējot skenējumu attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču esamību kravā. Atverot kravas nodalījumu, muitnieki konstatēja, ka tajā atrodas ar iepakošanas plēvi aptītas paletes ar briketēm. Padziļinātās kontroles laikā muitnieki atklāja, ka kravas vidū, maisos starp briketēm, ir paslēptas cigaretes.

Kopumā kravā bija paslēptas 1 407 240 cigaretes jeb 70 362 paciņas kontrabandas cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par šādu daudzumu cigarešu ir aptuveni 283 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas – par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

2023. gada pirmajos sešos mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto kontroles pasākumu rezultātā konstatēti vairāk nekā 4,44 miljoni nelegāli pārvietotu cigarešu. 96 % kontrabandas cigarešu atklāts, veicot muitas kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju. Pārējās nelikumīgi pārvietotās cigaretes muitas amatpersonas konstatēja, pārbaudot transportlīdzekļus un pasažieru bagāžu lidostā un ostās. Papildus šogad izņemti arī aptuveni 21,5 kg ūdenspīpju tabakas, 5,6 kg karsējamās tabakas un citi smēķēšanas produkti.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas