Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Policisti atklāj automašīnu, kas pielāgota nelikumīgai cigarešu pārvadāšanai

16. janvārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot kratīšanu, automašīnas slēpnī un kāda vīrieša dzīvesvietā atrada un izņēma 133 520 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un bez akcīzes markām. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Veicot kratīšanu kriminālprocesā, kas iepriekš tika sākts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki 16. janvārī konstatēja, ka 1957. gadā dzimis vīrietis automašīnā „Renault Espace” slēpnī pārvadā nelikumīgus tabakas izstrādājumus. Minētajā transportlīdzeklī tika atrastas un izņemtas 4216 cigarešu “NZ Gold” paciņas ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām (kopumā 84 320 cigaretes).

Tajā pašā dienā, veicot kratīšanu minētā vīrieša dzīvesvietā, tika atrastas un izņemtas 800 cigarešu “NZ Gold” paciņas ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām (kopumā 16 000 cigaretes), 1510 cigarešu “Winston Blue” paciņas bez akcīzes markām (kopumā 30 200 cigaretes) un 150 cigarešu “Premjer” paciņas bez akcīzes markām (kopumā 3000 cigaretes).

Vīrietis, kurš iepriekš jau ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura nelikumīgām darbībām ar akcizētām precēm, ir atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas – par nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu un uzglabāšanu lielā apmērā. Viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.   

Atbilstoši Krimināllikuma 221. panta trešajai daļai par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas