Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Jeru pagastā deg bijusī pagasta pārvaldes ēka; Valkas novadā sadeg 50 tonnas siena

Ceturtdienas rītā, plkst. 8.02, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Rūjienas novada, Jeru pagastā, deg bijusī Jeru pagasta pārvaldes ēka, kurā šobrīd atrodas vairāki dzīvokļi.Ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Kad pirmā ugunsdzēsības apakšvienība ieradās notikuma vietā, vienstāvu ēkas ar mansardu jumts jau dega ar atklātu liesmu pilnā 600 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba vienu cilvēku. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtina sarežģītā piekļūšana ūdenim, jo blakus esošajai upei ir ļoti stāvi krasti. Lai nodrošinātu nepieciešamo ūdens daudzumu, notikuma vietā strādā sešas autocisternas un divi ūdensvedēji no Valmieras, Rūjienas, Strenčiem, Mazsalacas, Smiltenes, Valkas un Alojas. Notikuma vietā ūdeni nodrošina arī divi pagasta traktori ar 10 tonnu ūdens mucām. Šobrīd dzēšanas darbi vēl turpinās.

Savukārt trešdien, plkst. 18.22, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Jelgava ielā, rūpnīcas teritorijā redzami melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka fabrikas Lenta ražošanas ceha jumts deg ar atklātu liesmu un ir noticis jumta nogruvums. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja ēkas sarežģītais plānojums un līdz ar to piekļūšana degšanas vietai. Lai nepieļautu liesmu tālāku izplatību, notikuma vietā tika mobilizēti ievērojami resursi – deviņas autocisternas, divas autokāpnes un autopacēlājs. Liesmas izdevās ierobežot plkst. 20.29, bet pilnībā likvidēt plkst. 21.50. Notikušā iemeslus noskaidro Valsts policija.

Trešdien, plkst. 21.41, VUGD saņēma informāciju, ka Valkas novada, Kārķu pagastā, deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka šķūnis jau deg ar atklātu liesmu lielā platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām izglābt lauksaimniecības tehniku, nosargāt dzīvojamo māju, pirti un daļu šķūņa un siena. Kopējā degšanas platība bija 200 kvadrātmetri, sadega arī 50 tonnas siena. Ugunsgrēku izdevās pilnībā likvidēt tikai ceturtdienas rītā plkst. 5.07. Ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.oktobra plkst. 6.30 līdz 25.oktobra plkst. 6.30, VUGD saņēma 33 izsaukumus. Kopumā dzēsti 25 ugunsgrēki, veikti seši glābšanas darbi, bija arī divi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas