Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Liepājā sieviete 2,6 promiļu reibumā nespēj parūpēties par zīdaini

Liepājā policija konstatējusi kādu sievieti 2,6 promiļu reibumā, kura nespēja parūpēties par savu zīdaini, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve.

Pagājušās nedēļas nogalē VP tika saņemta informācija, ka Liepājā, Karostas mikrorajonā, kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā atrodas sieviete, kura ir pamatīgā alkohola reibumā un nespēj parūpēties par savu bērnu.

Likumsargi ieradās notikuma vietā un sastapa zvanītāju un sievieti, kura bija acīmredzamā alkohola reibumā - viņa runāja neskaidri, grīļojās, kā arī no izelpas bija jūtama alkoholam raksturīga smaka. Savukārt bērnu ratiņos atradās piecus mēnešus vecs zīdainis.

VP par notikušo informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kuri pārliecinājās par zīdaiņa veselības stāvokli. Ņemot vērā, ka sieviete nespēja parūpēties par savu bērnu, likumsargi par notikušo informēja Sociālo dienestu un Bāriņtiesu, kuras pārstāvji pieņēma lēmumu zīdaini ievietot audžuģimenē.

Pašlaik sievietei ir atņemtas aizgādības tiesības jau par trim viņas nepilngadīgajiem bērniem.

Pret sievieti sākts administratīvā pārkāpuma process par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro. Materiāli pēc piekritības tika nosūtīti Liepājas pašvaldības domes Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai, informē Šeršņova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas