Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lietā par kaķēnu noslepkavošanu apsūdzības uzrāda divām personām

Ceturtdien prokuratūrā uzrādīta apsūdzība divām personām saistībā ar kaķēnu rituālu noslepkavošanu šā gada janvārī Rīgā, Biķernieku mežā, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne.

LETA jau ziņoja, ka šā gada 4.janvārī policija aizturējusi divus vīriešus un vienu sievieti, kas Rīgā, Biķernieku mežā, veikušas dzīvnieku rituālas slepkavības. Notikuma vietā tika atrasti divi noslepkavoti kaķēni ar atdalītām galvām.

1983.gadā dzimušai sievietei šodien tika uzrādīta apsūdzība par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu, par ko bargākais paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem. Tāpat apsūdzība uzrādīta 1989.gadā dzimušajam vīrietim, kuram tiek inkriminēta līdzdalība minētajā noziegumā.

Abas personas, kurām uzrādītas apsūdzības, atzīst savu vainu un nožēlo izdarīto. Viņiem tikušas veiktas arī ekspertīzes, un atzīts, ka abi ir pieskaitāmi.

Savukārt daļā pret trešo aizturēto personu - 1987.gadā dzimušu Krievijas pilsoni - pierādījumu trūkuma dēļ kriminālprocess tika izbeigts.

Pakalne atzīmēja, ka drīzumā lietu plānots nodot tiesai.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā bija nonākusi informācija par iespējamām dzīvnieku rituālām slepkavībām, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava. Pārbaudot šo informāciju, šā gada 4.janvārī ap plkst.22 Rīgā, Biķernieku meža masīvā, Teikas iecirkņa darbinieki kopā ar kolēģiem no Drošības policijas un kinologiem aizturēja trīs personas - 1983.gadā dzimušu sievieti, Latvijas pilsoni, 1989.gadā dzimušu vīrieti, Latvijas pilsoni, un 1987.gadā dzimušu Krievijas pilsoni.

Pēc minēto personu aizturēšanas dienesta suns sniegā atrada apraktus noslepkavotus divus kaķēnus ar atdalītām galvām.

Policijā tika veikta aizturēto personu nopratināšana, kuras laikā izrādījās, ka slepkavības veikusi tieši sieviete, kura sevi uzskata par burvi, magu un vēlējusies uzlabot savu veselības stāvokli.

Policijā tika sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā tie gājuši bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas