Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lietuvietis ar 10 eiro mēģina piekukuļot policijas darbinieku

Valsts policija aizturējusi Lietuvas pilsoni, kurš, izvairītos no administratīvās atbildības, policijas darbiniekam deva 10 eiro lielu kukuli, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas Prevencijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības biroja darbiniekiem piektdien, veicot autoceļa Rīga – Bauska patrulēšanu, par atļautā ātruma pārkāpšanu apturēja automašīnu SAAB.

Automašīnu vadīja 50 gadus vecs lietuvietis, kurš, lai izvairītos no administratīvās atbildības, policijas darbiniekam deva 10 eiro lielu kukuli. Uz aizdomu pamata par kukuļdošanu amatpersonai Lietuvas pilsonis tika aizturēts.

Par iespējamo kukuļdošanas faktu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1.daļas par kukuļdošanu amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs.

Valsts policija atgādināja, ka par šādu administratīvo pārkāpumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbu, vai naudas sods līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas