Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Naktī deguši vairāki šķūnīši, lielas zaru kaudzes un riepas

Līgo vakarā daudzviet Latvijā deguši šķūnīši, riepas un līgotāju nepieskatītas lielas zaru kaudzes, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Kopumā visā Latvijā reģistrēti seši šķūnīšu degšanas gadījumi. Šķūnīši deguši Rēzeknē, Rīgā, Lapmežciemā, Kuldīgā un Rīgā. Rīgā, Jaunciema gatvē šodien agri no rīta dedzis šķūnītis un mājas piebūve 80 kvadrātmetru platībā. Arī Engures novada Lapmežciemā īsi pēc pusnakts dedzis šķūnītis 80 kvadrātmetru platībā.

Tāpat arī ugunsdzēsēji vairākkārt devušies dzēst lielas zaru kaudzes. Ierodoties notikuma vietā, parasti līgotāji vairs nav sastapti, jo tie, jūtot, ka ugunskurs kļuvis pārāk liels un nekontrolējams, notikuma vietu pametuši.

Lielas zaru kaudzes degušas Siguldā, Cīruļu ielā, Jelgavā, Bērzu ceļā un Rucavas novada Dunalkā, kur degusi liela zaru kaudze un tai apkārt esošā zāle 100 kvadrātmetru platībā.

Divos gadījumos Rīgā un Iecavā ugunsdzēsēji steiguši dzēst degošas riepu kaudzes. Arī šajās vietās dedzinātāji nav vairs sastapti.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD reģistrējis 69 izsaukumus, 34 no tiem bijuši uz ugunsgrēkiem, bet 19 bijuši glābšanas darbi. Seši no glābšanas darbiem bija saistīti ar tehniskas palīdzības sniegšanu lielā vēja dēļ, bet piecos gadījumos palīdzība bija nepieciešama kaķiem, kas kaut kur par augstu uzrāpušies un nav tikuši lejā, vai kaut kur iesprūduši, stāstīja Vetere.

Savukārt 16 gadījumos ugunsdzēsēji saņēmuši maldinājuma zvanus. Vetere skaidroja, ka līgošanai ir raksturīgs samērā liels maldinājumu skaits, jo cilvēki bieži vien nobīstas, ka ugunskurs ir kļuvis pārāk liels un rada apdraudējumu. Taču ugunsdzēsēji, atbraucot uz notikuma vietu, secina, ka ugunskurs ir drošā attālumā no ēkām un apdraudējumu nerada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Burovs mērķē uz Rīgas mēra krēslu

Par politiskajiem procesiem un to, kādēļ Rīgai un valstij kopumā tik grūti sokas ar ekonomikas sekmēšanu, laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš un žurnālists Guntars Gūte sarunājas ar S...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas