Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Naktī ugunsgrēkā gājis bojā vīrietis

Naktī ugunsgrēkā Vaiņodē gājis bojā vīrietis, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Pusstundu pēc pusnakts ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vaiņodi, Ceriņu ielu, kur dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, Vaiņodes pašvaldības ugunsdzēsēju formējuma ugunsdzēsēji ar kāpņu palīdzību no ēkas otrā stāva izglāba sievieti. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 58 gadus vecs vīrietis. Divstāvu dzīvojamajā mājā dega virtuve un koridors 53m2 platībā un kāpņu telpa 20m2 platībā. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Trešdien, plkst. 22.05, VUGD saņēma informāciju, ka Gulbenes novada, Lizuma pagastā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, ēkas jumts jau dega ar atklātu liesmu pilnā platībā. Vienstāvu guļbaļķu ēkas viena puse bija apdzīvota, bet otrā bija ierīkots muzejs. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, no degošās mājas saviem spēkiem izkļuva apmēram 52 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots mediķiem. Ugunsgrēkā dega apdzīvotās ēkas puses siena un griestu konstrukcijas 45m2 platībā un visas ēkas jumta konstrukcijas 90m2 platībā. Ugunsgrēka iespējamos iemeslus noskaidro Valsts policija.

VUGD atgādina, ka cilvēku iespējas izdzīvot ugunsgrēkā, īpaši nakts laikā, palielinās, ja mājā vai dzīvoklī tiek ierīkoti dūmu detektori, kas ar skaņas signāla palīdzību informēs par sadūmojumu un ugunsgrēku.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus. Kopumā dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti 10 glābšanas darbi, bija arī septiņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā gājis bojā viens cilvēks un cietis viens cilvēks.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas