Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Otrdien aizdedzies kuģis, uz kura atradās 12 baloni acetilēna

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien plkst.13.53 saņēma informāciju, ka Rīgā izcēlies ugunsgrēks uz jaunbūvējama kuģa. Uz kuģa klaja atradās 12 baloni ar acetilēnu. No trijiem baloniem plūda gāze, kas bija aizdegusies, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Ugunsdzēsēji ar ūdens palīdzību dzesēja pārējos blakus esošos balonus, lai nenotiktu sprādziens. Ugunsgrēka likvidēšanā tika iesaistītas sešas autocisternas, divas autokāpnes, autopacēlājs un speciālais ķīmisko avāriju likvidēšanas automobilis. Neraugoties uz iesaistītajiem ievērojamajiem cilvēku un tehnikas resursiem, ugunsgrēku pilnībā izdevās likvidēt tikai plkst.17.20.

VUGD plkst.18.36 saņēma informāciju, ka deg vairākas ēkas Daugavpils novada Dubnas pagastā. Ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotās ēkās, kas atradās mežā, tādēļ ugunsdzēsējiem, lai piekļūtu notikuma vietai, pirms tam bija jāattīra ceļš no sakritušajiem kokiem. Uguns liesmas jau bija pārmetušās uz visām ēkām – dega divi šķūņi 30 un 40 kvadrātmetru platībā, kūts - 60 kvadrātmetri un dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem no liesmām nācās aizsargāt mežu, lai neizceltos meža ugunsgrēks. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt tikai plkst. 21.32, bet pilnībā likvidēt - īsi pēc pusnakts. Ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija.

Par ugunsgrēku Riebiņu novada Riebiņos VUGD saņēma informāciju plkst.16.27. Kad Preiļu daļas ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, redzēja, ka bijušajās ēdnīcas telpās ir stiprs piedūmojums. Šeit tika veikti remontdarbi un to laikā aizdegušies elektrības vadi. Kaut gan degšanas platība nebija liela, tikai četri kvadrātmetri, tomēr ar degšanas produktiem bija saindējies apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots mediķiem.

Mālpils novada Sidgundā ap plkst.18.30 bija izcēlies ugunsgrēks divstāvu dzīvojamās mājas 2.stāvā. Dega dīvāns sešu kvadrātmetru platībā. Dzīvoklī atradās 32 gadus vecs vīrietis, kuru ugunsdzēsēji glābēji iznesa no dzīvokļa un nodeva mediķiem. Visdrīzāk šo ugunsgrēku izraisījis pats cietušais, kurš smēķējis gultā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.oktobra plkst. 6.30 līdz 17.oktobra plkst. 6.30, VUGD izbrauca uz 33 notikumiem. Kopumā dzēsti 14 ugunsgrēki, veikti 16 glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas