Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināts (14:15) - Par advokātes Intas Baltiņas noslepkavošanu aizturēti trīs cilvēki

Pagājušajā nedēļā atrasta nogalināta advokāte Inta Baltiņa un aizdomās par šo noziegumu aizturēti trīs cilvēki, portālam Diena.lv apstiprināja Valsts policija.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par 1964.gadā dzimušās Baltiņas slepkavību aizvadītajā nedēļas nogalē aizturējuši trīs personas. Ierosināts kriminālprocess par slepkavību mantkārīgā nolūkā, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

15.maijā Rīgas Centra iecirknī saņemts iesniegums par 1964.gadā dzimušas sievietes pazušanu. Policija noskaidroja, ka pazudusī sieviete ir Baltiņa, kura līdz 2013. gadam bijusi Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas dalībniece. Izmeklēšanas laikā policijai radās aizdomas, ka pret pazudušo sievieti, visticamāk, pastrādāts noziegums. Likumsargiem izdevās noskaidrot iespējamo nozieguma izdarīšanas vietu. Pārbaudot to, atklājās pazudušās sievietes slepkavība.

Turpinot operatīvo izmeklēšanu, policija noskaidroja un aizturēja trīs personas aizdomās par nozieguma pastrādāšanu. Aizturētie ir divi 1966.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1962.gadā dzimusi sieviete. Visi aizturētie ir apcietināti.

Turpinās nozieguma izmeklēšana. Policijā kā galveno izvirzījusi versiju, ka slepkavība pastrādāta mantkārīgā nolūkā un nav saistīta ar Baltiņas profesionālo darbību. Ierosināts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos – mantkārīgā nolūkā. Par šo noziegumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.

Par Baltiņas traģisko nāvi liecina arī Latvijas Zvērinātu advokātu padomes publicētā līdzjūtība laikrakstā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Zvērinātu advokātu padomē (ZAP), pret Baltiņu 2013.gada vasarā ZAP ierosināja disciplinārlietu un pieņēma lēmumu par viņas izslēgšanu no Zvērinātu advokātu kolēģijas.

ZAP Disciplinārkolēģijas komisijas priekšsēdētājs zvērināts advokāts Lauris Liepa aģentūrai LETA pastāstīja, ka ZAP lēmumu Baltiņa vēlāk pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kura to noraidīja. Arī Administratīvās rajona tiesas nolēmums tika pārsūdzēts Administratīvajā apgabaltiesā. Kā norādīja Liepa, kamēr notiek tiesāšanās, spriedums nav stājies spēkā.

Administratīvā apgabaltiesa šo lietu bija paredzējusi skatīt rakstveida procesā 2015.gada 9.aprīlī, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Kā liecina informācija pirmās instances spriedumā, Zvērinātu advokātu padomē bija saņemti personu iesniegumi par Baltiņas rīcību, sniedzot juridisku palīdzību, bet precīzi un skaidri nevienojoties par atlīdzību, kā arī neiesniedzot apelācijas sūdzību noteiktajā termiņā. Tāpat bija saņemts iesniegums par advokātes rīcību, saņemot pilnvaru par juridiskās palīdzības sniegšanu, bet neierašanos tiesas sēdē. Persona Baltiņai maksājusi, bet nesaņēma maksājumu apliecinošu dokumentu.

Ar Valsts policijas informāciju papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas