Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Papīra kabatlakatiņu kravas vietā atrod 8,1 miljonu kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas kādā jūras konteinerā pagājušajā nedēļā konstatēja aiz kartona kastēm ar papīra kabatlakatiņiem paslēptu 8,1 miljonu Marlboro markas cigarešu ar nezināmas izcelsmes akcīzes nodokļa markām.

Dienai pavēstīja VID, pagājušajā ceturtdienā muitas kontroles punktā Šķirotava VID veica kāda 40 pēdu jūras konteinera pārbaudi. Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem tajā bija jāatrodas 720 kartona kastēm ar salvetēm - papīra kabatlakatiņiem. Atverot konteinera durvis VID muitas amatpersonas konstatēja, ka konteinera priekšējā daļā atrodas vienāda izmēra kartona kastes bez marķējumiem. Atverot kastes tajās tiešām atradās salvetes - papīra kabatlakatiņi. Turpinot uzsākto pārbaudi tika konstatēts, ka atlikušajās kartona kastēs atrodas Marlboro markas cigaretes marķētas ar nezināmas izcelsmes akcīzes nodokļa markām un uzrakstu sigaretten. Tas liecina, ka cigaretes, visticamāk, ir viltotas. 

Kopumā konteinerā tika atrastas 40 kastes ar papīra kabatlakatiņiem un 8,151 miljons Marlboro markas cigarešu.

Saskaņā ar pavaddokumentiem kravas nosūtītājs ir kāds Ķīnā reģistrēts uzņēmums, bet kā kravas saņēmējs uzrādīts kāds Krievijā reģistrēts uzņēmums.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, taču, ņemot vērā, ka lietā konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes, pirmdien uzsākts kriminālprocess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas