Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Par 8000 latu kukuļa pieprasīšanu KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina saukt pie kriminālatbildības Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersonu par 8 000 latu kukuļa pieprasīšanu saistībā ar kādas akciju sabiedrības izmantoto lokomotīvju atbilstību tehniskajām un drošības prasībām, portālu Diena.lv informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB darbinieki uzsāktā kriminālprocesa materiālus nosūtījuši Daugavpils prokuratūrai šā gada janvārī.

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka 2010.gada nogalē veiktās pārbaudes rezultātā Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas vecākais inspektors konstatēja vairākus pārkāpumus un trūkumus komercuzņēmuma lietošanā esošo lokomotīvju ekspluatācijā, uzdodot tos novērst konkrētā termiņā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka ar citas personas starpniecību Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersona no komercuzņēmuma pārstāvja pieprasīja kukuli 8 000 latu apmērā, lai nodrošinātu šim uzņēmumam labvēlīgu lēmumu bez nepieciešamo remontdarbu veikšanas pilnā apjomā.

Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersonu un kukuļošanas starpnieku KNAB darbinieki aizturēja pēc pieprasītā kukuļa pirmās daļas saņemšanas.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas un starpnieku par starpniecību kukuļošanā pēc Krimināllikuma 322.panta pirmās daļas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas