Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pēc četriem gadiem izkristalizējas versija par Platača pazušanu

25.maijā apritēs četri četri gadi, kopš Valsts policijā advokāta Aināra Platača kolēģi ziņoja par viņa pazušanu. Kārtībsargi šo gadu laikā nonākuši līdz vienai versijai - Platača pazušana ir saistīta ar viņa profesionālo darbību. 

Galvenās Kriminālpolicijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes nodaļā portālu Diena.lv informēja, ka izmeklēšana par Platača pazušanu turpinās. Policija nonākusi pie secinājuma, ka viņa pazušana saistīta ar profesionālo darbību. Turklāt ir pamats vairāk domāt, ka notikusi pasūtījuma slepkavība.

Vēl pirms gada ziņu aģentūra LETA vēstīja, ka Platača lietā policijai ir vairākas versijas. Galvenā no tām bija, ka viņa pazušana saistīta ar profesionālo darbību. Otra versija, kurai jau tolaik tika piešķirta mazāka ticamība, bija, ka Platača pazušana varētu būt saistīta ar advokāta privāto dzīvi.

Pēdējo reizi Platacis tika redzēts 2010.gada 24.maija vakarā, izejot no advokātu biroja Platacis un partneri Rīgā, Duntes ielā 34. Platača automašīna Mercedes-Benz 500 25.maijā tika atrasta Mucenieku apkaimē, aptuveni puskilometra attālumā no atpūtas kompleksa Ezerkrasts, kas atrodas Garkalnes novada Sunīšos. Līdzās atpūtas kompleksam ir arī Sunīšu ezers. Platača mašīnā bez aizdedzes atslēgas bija divas žaketes, portfelis un telefons, kuru advokāts ikdienā izmantoja.

Daži no Platača plašāk pazīstamajiem pēdējo darba gaitu klientiem bija aviopārvadājumu un lidaparātu apkopes kompānijas Konkors īpašnieks, Baltkrievijas ieroču eksportētāja BelTechExport padomes loceklis Aleksandrs Sadovojs, ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta un pašreizējais Finanšu ministrijas darbinieks Vladimirs Vaškevičs, izspiešanas lietā aizturētais Oto Galsons un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas