Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pēc kārtējā konflikta pie izstādes Maidana cilvēki aizturēts prokrieviskais aktīvists Bukains

Ceturtdien pie izstādes Maidana cilvēki izcēlies jauns konflikts, jo kāds no apmeklētājiem tīši sabojāja vienu eksponātu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.1988.gadā dzimušo vīrieti uzreiz izdevās aizturēt, un viņš jau agrāk nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā.Policijā sākts kriminālprocess par huligānismu.

Policija rīt, 10.oktobrī, izlems, kādu drošības līdzekli vīrietim piemērot.Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais varētu būt prokrieviskās biedrības GVD Baltija vadītājs Staņislavs Bukains. Bukainu aģentūrai LETA sazvanīt nav izdevies.LETA jau vēstīja, ka šogad 16.janvārī Drošības policija (DP) Rīgā un Rīgas reģionā veica kratīšanas biedrības GVD Baltija juridiskajā un faktiskajā adresē, kā arī tās dibinātāja Bukaina un divu citu šīs biedrības biedru dzīvesvietās saistībā ar sākto kriminālprocesu par publisku aicinājumu uz terorismu. Iepriekš DP paziņoja, ka veic tās rīcībā esošās informācijas pārbaudi par to, ka Bukains kopā ar diviem citiem biedrības GVD Baltija biedriem ir sniedzis atbalstu nacionālboļševikam Benesam Aijo caur Igauniju un Somiju doties uz Krieviju ar mērķi nokļūt Austrumukrainā.Biedrība GVD Baltija pērn Rīgas mikrorajonos sarīkoja pasākumus, kuru laikā tika vākti ziedojumi "humānās palīdzības sniegšanai Donbasam".Jau ziņots, ka internetā šonedēļ tika ievietots nofilmēts video, kurā redzams, kā vīrietis maskā apgāž divus plakātus un norauj viena no Maidana protesta kustības grupējumiem - Labējā sektora - karogu, ko pēc tam ar nazi sagriež. Video dzirdamas rupjības krievu valodā.Policijā saistībā ar ekspozīcijas sabojāšanu ir sākts kriminālprocess par huligānismu.Par šo incidentu policija aizturēja divus jaunus vīriešus. Lai arī vakar policija lūdza vienu no viņiem apcietināt, tiesa šādu sankciju atteica piemērot. Par otra vīrieša drošības līdzekli tiesa lems šodien - šis puisis aizturēts brīdī, kad viņš kāpis kādā mikroautobusā, ar kuru bijis paredzēts izbraukt no valsts - doties uz Lielbritāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas