Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Piemēro 10 500 eiro sodu sievietei par uzbrukumu policistam un Krievijas agresijas slavināšanu

Rīgas pilsētas tiesa piemērojusi 10 500 eiro sodu kādai sievietei par uzbrukumu policistam un Krievijas agresijas slavināšanu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Šogad februārī Rīgas pašvaldības policija reaģēja uz izsaukumu par konfliktu kādā ātrās ēdināšanas ēstuvē. Tur sastaptā sieviete agresijas uzplūdā un alkohola reibumā vienu reizi ar roku iesita policistam pa seju un vienu reizi ar kāju iespēra starp kājām.

Pirms uzbrukuma policistam, apzinoties, ka atrodas publiskā vietā un viņas teikto dzirdēs gan policijas darbinieki, gan jebkurš garāmgājējs, sieviete agresīvā tonī krieviski lamājusies un kliegusi, ka krievi atnākšot un nodarīšot pāri latviešiem.

"Tādējādi apsūdzētā, zinot, ka no 2022.gada 24.februāra Krievijas bruņotie spēki īsteno plaša mēroga iebrukumu Ukrainas teritorijā un publiskajā telpā atrodams liels daudzums informācijas par Krievijas bruņoto spēku pastrādāto vardarbību pret Ukrainas iedzīvotājiem, kuri tiek sakropļoti, ievainoti, izvaroti un nogalināti, publiski izteica vēlēšanos, lai arī uz Latviju atbrauktu Krievijas bruņotie spēki un veiktu tādu pašu vardarbību un kara noziegumus," teikts spriedumā.

Tiesa secinājusi, ka sievietes publiski paustais atzīstams par Krievijas Ukrainā īstenoto noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru un kara noziegumu publisku slavināšanu un attaisnošanu.

"Latvijas avīze" iepriekš rakstīja, ka Lielbritānijā dzīvojošās, uz Latviju ciemos atbraukušās Lanas E. neadekvāto uzvedību ēstuvē "McDonald’s" fiksējušas videonovērošanas kameras.

Tiesā sieviete teikusi, ka ļoti nožēlo notikušo un pieļāvusi, ka viņas rīcību ietekmējis alkohols, jo "nebija prātā tādu domu - kaut ko tādu runāt un teikt", turklāt viņai ir kauns par notikušo.

Tiesā arī izskanējis, ka pirms apmēram desmit gadiem viņai bijis statuss sešos kriminālprocesos, no tiem tikai viens uzsākts Latvijā, bet pārējie ārvalstīs. Sieviete tos skaidrojusi kā savas jaunības kļūdas, un tās esot mazas, sīkas lietas. Aktuālas sodāmības viņai šobrīd nav, arī nekādu atkarību neesot.

Apsūdzētā Lielbritānijā strādājot pārtikas ražošanas uzņēmumā par fasētāju, un tiesas procesa brīdī sieviete bija otrā bērniņa gaidībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas