Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Policija pieķer nelegālu pasažieru pārvadātāju maršrutā Bauska - Rīga

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki reida laikā trešdien Prāgas ielā konstatēja pasažieru pārvadājumu veikšanu bez licences, no pasažieriem par braucienu maršrutā Bauska - Rīga ņemot samaksu, informē RPP.

Konstatējot pārkāpumu, no lieciniekiem un 1965.gadā dzimušā transporta līdzekļa vadītāja pieņemti paskaidrojumi. Transporta līdzekļa vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteikto pārkāpumu. Notikuma vietā izņemts transportlīdzeklis VW Caravelle, automašīna nozīmogota, izņemtas automašīnas atslēgas un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība, par ko sastādīts izņemto mantu saraksts. Aizturētajam šoferim par pasažieru pārvadāšanu bez licences draud sods no 200 līdz 500 latiem.

Arī pērn novembrī RPP darbinieki aizturēja šoferi, kurš ar automašīnu VW Transporter veica pasažieru pārvadājumus par maksu bez speciālās atļaujas – licences. Par komercdarbības veikšanu bez licences tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un tika izņemts transporta līdzeklis.

Šajā gadījumā Tiesa pasažieru nelegālo pārvadājumu veicējam piemēroja naudas sodu 200 latu apmērā, kā arī transporta līdzekļa vadītājam bija jāapmaksā izdevumi par transporta līdzekļa uzglabāšanu Valsts materiālo rezervju stāvvietā.

Nelegālais pasažieru pārvadājumu bizness rada nopietnus zaudējumus legālajiem pasažieru pārvadātājiem. Šajā sakarā pērnā gada nogalē Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas jautājumu komiteja uzdeva pašvaldības un valsts policijai pastiprināti kontrolēt nelegālo pārvadājumu veicējus un saukt pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.2 pants par komercdarbības veikšanu bez licences vai speciālās atļaujas paredz soda sankciju no 200 līdz 500 latiem, ar vai bez transporta līdzekļa konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas