Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija sāk kriminālprocesu par uzbrukumu RSU profesoram Hanovam

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par uzbrukumu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesoram Denisam Hanovam.

Valsts policijas preses pārstāve Krista Andersone aģentūrai LETA apliecināja, ka vakar ap plkst.17 policija saņēma izsaukumu uz Ķengaraga tirgu, kur pret personām veiktas huligāniskas darbības.

Likumsargiem ierodoties, personas, kas veica huligāniskas darbības, notikuma vietā vairs nebija sastopamas.

Policisti notikuma vietā pieņēma paskaidrojumus no cietušajām personām.

Jau vakar par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Patlaban likumsargi ir apzinājuši iespējamās vainīgās personas un izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Latvijas radio šodien ziņoja, ka Ķengaraga tirgū noticis fizisks un emocionāls uzbrukums kultūrpētniekam, profesoram Hanovam. Tas bijis balstīts homofobijā, jo uzbrukuma laikā izteikti dažādi seksuālās minoritātes nicinoši teksti un draudi izvarot.

Hanovs tirgū tobrīd bijis kopā ar savu dzīvesbiedru. Uzbrukumu izdarījuši divi vīrieši, iespējams, alkohola reibumā.

Hanovs skaidrojis, ka tirgū pie viņa pietuvojušies divi vīrieši un veltījuši publiski un skaļi nievājošos komentārus par viņa ķermeni. Tāpat Hanovam iesists ar kāju pa mugurdaļu.

Viens no uzbrucējiem Hanovam krievu valodā veltījis nievājošu geja apzīmējumu. Tāpat uzbrucējs paziņojis, ka gribot nodarboties ar seksu.

Uzbrucēji kļuvuši agresīvi un mēģinājuši kauties, bet cietušais ieskrējis tuvējā ziedu kioskā un turējis ciet tā durvis.

"Paslēpos nosacīti tur, un turēju rokturi, jo viņš kopā ar to savu, ar kuru viņš tur staigāja, gribēja ielauzties tur [kioskā] kliedzot un brēcot. Viens no viņiem atkailinājās un piespieda savas ģenitālijas pie kioska durvju stikla, kliedzot, lai es atvērtu durvis," atcerējies Hanovs.

Uzbrukums Hanovam piesaistījis atsevišķu politiķu uzmanību. Ārlietu ministrs Edgards Rinkēvičs (JV) sociālajā tīklā Twitter raksta, ka naida noziegumiem Latvijā nav vietas, policijai šis gadījums ir jāizmeklē un vainīgos jāsauc pie atbildības. Ja problēma ir likumos, tad ministrs aicina kolēģus Saeimā veikt tajos grozījumus.

Turpat aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) ierakstījis, ka uzbrukums Hanovam ir nopietns iemesls, lai ne tikai stingrāk apkarotu fizisko un emocionālo vardarbību, bet lai ļoti stingri vērstos pret jebkuru vardarbību, kura sakņojas citu cilvēku diskriminācijā un neiecietībā.

Arī RSU aģentūru LETA informēja, ka augstskola viennozīmīgi ir kopā ar profesoru un nosoda jebkādu homofobiju un vardarbību. 

"Universitāte nosoda pret RSU profesoru Denisu Hanovu veikto homofobisko uzbrukumu. Tas ir neatbilstoši mūsdienu vērtībām un cilvēktiesībām. Mēs esam par atvērtu sabiedrību, kurā valda cieņpilna attieksme pret ikvienu tās pārstāvi," norādīja augstskolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas