Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Policija vēl noskaidro apstākļus negadījumā ar sprinteri Vaičuli

Policija vēl noskaidro apstākļus ceļu satiksmes negadījumā, kurā cietusi Latvijas vadošā sprintere Gunta Vaičule, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Greidāne.

Sākotnēja informācija liecina, ka "Volkswagen Passat" autovadītājs ceļa posmā Rēzekne - Gulbene, izbraucot no mazāk svarīga ceļa, nedeva ceļu automašīnai "Škoda Octavia", kurā arī atradās sportiste un kuru vadīja 1989.gadā dzimis vīrietis. "Škoda Octavia" kūleņojot sabojāja autobusu pieturu "Upatnieki".

"Škoda Octavia" automašīnā atradās arī 1963. un 1965.gadā dzimušas pasažieres, kuras nogādātas medicīnas iestādē.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 11.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību". Greidāne skaidro, ka policija vēl noskaidro notikušā apstākļus, jo pašlaik vēl nav skaidrs, kurš bijis pie "Volkswagen" stūres.

Savukārt, komentējot Vaičules rakstīto, ka negadījumu izraisījis vadītājs alkohola reibumā, policijas pārstāve skaidro, ka aizturēšanas brīdī abi cilvēki, kas atradušies "Volkswagen", bijuši reibumā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar viņas pašas ierakstu "Facebook", Latvijas vadošā sprintere Vaičule nedēļas nogalē cietusi dzērājšofera izraisītā autoavārijā.

Kā aģentūrai LETA norādīja Vaičule, fiziski gūtās traumas nav tik smagas, lai liegtu startēt jau šajā nedēļas nogalē Valmierā paredzētajā Prezidenta balvā, taču pagaidām vēl nav izlemts par dalību šajos mačos. Šovasar gaidāmajās olimpiskajās spēlēs viņa noteikti startēs, uzsvēra sportiste.

Vaičule feisbukā raksta, ka, braucot no Latvijas čempionāta Valmierā, uz šosejas ceļa posmā Gulbene-Rēzekne, viņu mašīnai nedodot ceļu, kāds stipri iereibis kungs ietriecies viņu auto sānā, kā rezultātā spēkrats aizkūleņoja, piezemējoties uz jumta.

"Mašīna ir pilnībā iznīcināta, mēs visi dzīvi un tikuši sveikā cauri ar sasitumiem, dažām skrambām un salīdzinoši vieglām traumām. Kamēr mēs mēģinājām izkļūt no savas automašīnas, avāriju izraisījušais šoferis iebēga mežā," raksta Vaičule.

Vaičule arī aicina, ka tie, kas avāriju redzēja un kas pie ģimenes auto apstājās pirmie, atsaukties, jo var noderēt viņu liecības.

"Mēs brīnumainā kārtā esam veseli. Tas pateicoties drošība jostām un visām automašīnas drošības sistēmām. Tikai sagadīšanās pēc mūsu meitiņa brauca ar citu auto. Es nevaru būt laimīgāka par šo izvēli," raksta sportiste.

Sestdien Valmierā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Vaičule izpildīja Parīzes olimpisko spēļu normatīvu 400 metru sprintā, stadiona apli veicot 50,83 sekundēs. Savu personīgo rekordu viņa laboja par 0,42 sekundēm un tikai 0,12 sekundes atpalika, lai labotu Vinetas Ikaunieces pirms 36 gadiem sasniegto Latvijas rekordu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas