Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Reidu laikā Rīgas mikrorajonos izņemtas sevišķi bīstamas narkotikas un aizturētas meklēšanā izsludinātas personas

Pagājušās nedēļas nogalē likumsargi rīkoja vairākus reidus ielu noziedzības apkarošanai. Tika pārbaudīti vairāki simti personu un spēkratu, konstatējot pārkāpumus: gan personas, kas glabāja sevišķi bīstamas narkotiskās vielas, gan bezvēsts pazuduši nepilngadīgie klaiņotāji, gan personas, ko saistībā ar dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem meklēšanā izsludinājušas valsts tiesībsargājošās iestādes. Vienā reidā policija izmantoja dronus, kas aprīkoti ar termokamerām.

No piektdienas, 27. janvāra, pulksten 18.00 līdz nākamās dienas trijiem naktī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes 4. biroja likumsargi sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa, Rīgas Ziemeļu iecirkņa, Siguldas iecirkņa likumsargiem un Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes kinologiem rīkoja pastiprinātus preventīvos pasākumus visā Rīgas teritorijā. Šo pasākumu mērķis bija apkarot ielu noziedzību, tostarp noziegumus, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, kā arī novērst administratīvus pārkāpumus.

Šī reida laikā kopumā tika pārbaudītas 236 personas un 47 automašīnas. Kopumā par narkotisko vielu glabāšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā tika aizturētas desmit personas un uzsākti desmit kriminālprocesi.

Valsts policijā bija saņemta informācija par personām, kuras, iespējams, lieto narkotikas un veic nelikumīgas darbības. Rīgas Ziemeļu iecirkņa likumsargi, reaģējot uz saņemto informāciju, devās uz vietu, kur iespējamie likumpārkāpēji dzīvo. Pie dzīvojamās mājas likumsargi pamanīja, ka iespējamais vainīgais vīrietis iznāk ārā, iekāpj automašīnā un uzsāk braukšanu. Viņa braukšanas stils bija agresīvs un liecināja par to, ka vīrietis, iespējams, atrodas apreibinošo vielu ietekmē. Sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargiem spēkrats turpat netālu tika apturēts un tās vadītājs aizturēts. Vīrieša uzvedība liecināja, ka viņš atrodas iespējamā narkotisko vielu ietekmē, turklāt tika konstatēts, ka viņam nav iegūta autovadītāja apliecība. Savukārt pie automašīnas pasažieres tika atrasti ap septiņiem gramiem sevišķi bīstamas narkotiskās vielas – pronitozēns. Veicot kratīšanu personu dzīvesvietā tika atrasti vēl 104 grami šīs bīstamās narkotikās vielas. Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi – par narkotisko vielu nelikumīgu apriti un par transportlīdzekļa vadīšanu narkotiku ietekmē un bez tiesībām. Aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Savukārt Rīgas Zemgales iecirkņa policisti aizturēja kādu 17 gadīgu jaunieti, pie kura atradās 250 gramu marihuānas. Tāpat likumsargi atsavināja 20 MDMA tablets, vienu gramu amfetamīna un vienu gramu hašiša. Papildus tam likumsargi aizturēja trīs meklēšanā izsludinātas personas, kas nodotas meklēšanas iniciatoriem.

Tāpat piektdien, 27. janvārī, Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa likumsargi sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas pārvaldes 2. un 3. biroju un Rīgas reģiona pārvaldes Kinologu nodaļas darbiniekiem ar dienesta suņiem rīkoja vēl vienu reidu – Rīgas Centrāltirgū. Kopumā tika pārbaudītas 79 personas. Tika aizturētas septiņas meklēšanā izsludinātas personas: divi nepilngadīgie klaiņotāji, vēl trīs personas meklēšanā bija izsludinājusi prokuratūra un viena persona tika aizturēta, jo bija nepieciešams noskaidrot tās dzīvesvietu. Aizdomās par atrašanos narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē četras personas tika nosūtītas uz ekspertīzi.

Savukārt naktī no sestdienu, 28. janvāri, Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju rīkoja preventīvus pasākumus Lucavsalā un Mūkupurva teritorijā. Reida mērķis bija pārbaudīt vai dārza mājiņās neuzturas nepiederošas personas. Darbā tika izmantoti bezpilota gaisa kuģi (droni), kas aprīkoti ar termo kamerām. Tika identificētas vairākas vietas, kur uzturējās personas. Viena persona tika nogādāta narkotisko vielu ekspertīzes veikšanai. Reida laikā tika pārbaudītas kopumā 25 personas un pieci transportlīdzekļi.

Valsts policija arī turpmāk dažādos Rīgas mikrorajonos rīkos preventīvas pārbaudes ielu noziedzības apkarošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas