Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā aizturēti nelegālo cigarešu tirgotāji, kuri preci plānojuši izplatīt Bolderājā

Rīgā aizturēti nelegālo cigarešu tirgotāji, kuri preci bija plānojuši izplatīt Bolderājā, informēja Valsts policija.

Nedēļas sākumā policija un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologu ar dienesta suni veica piecas kratīšanas saistībā ar nelikumīgu cigarešu apriti Rīgas teritorijā.

Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī aizturētas divas personas - 1963.gadā un 1988.gadā dzimuši vīrieši, kuri Rīgas pilsētas teritorijā realizācijas nolūkā uzglabāja cigaretes bez Latvijas nodokļu akcīzes markām.

Veicot kratīšanas divās automašīnās un trīs nekustamajos īpašumos, tika atrasti un izņemti ap 750 000 cigarešu ar Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas nodokļu akcīzes markām, kā arī bez tām.

Pēc neatliekamo procesuālo darbību veikšanas personas tika ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vietā. Šobrīd abiem vīriešiem piemērots aizdomās turēto personu statuss. Vienam vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, bet otram vīrietim, kurš iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Ja izņemtās cigaretes būtu nonākušas melnajā tirgū, to vērtība būtu vairāk nekā 75 000 eiro. Cigaretes bija paredzēts realizēt Rīgas pilsētā, pārsvarā Bolderājas mikrorajonā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkohola apriti, likumsargi aicina informēt Valsts policiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas