Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Senāts nemaina deviņu gadu cietumsodu par diriģenta Sirmā aplaupīšanu

Augstākās tiesas (AT) Senātā šodien atstāja spēkā spriedumu, ar kuru Harijam Fučedži par diriģenta Māra Sirmā un kādas jaunietes aplaupīšanu piespriests deviņu gadu cietumsods.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, šodien Senāts noraidīja 1982.gadā dzimušā Fučedži kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas lēmumu, ar kuru bija atstāts negrozīts pirmās instances tiesas spriedums par apsūdzētajam piespriesto deviņu gadu cietumsodu. Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, 2009.gada 1.martā kāda persona klauvēja pie diriģenta Sirmā dzīvokļa durvīm Bruņinieku ielā. Kad diriģents tās atvēra, viņš saņēma sitienu pa galvu. No viņa dzīvokļa tika aiznests portatīvais dators un nauda, bet pats cietušais pēc tam ar galvas un sejas traumu tika nogādāts slimnīcā.

Vēlāk policija aizdomās par šo noziegumu, kā arī par kādas jaunietes aplaupīšanu aizturēja 1982.gadā dzimušo Fučedži. 2009.gada marta vidū viņam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, kurā Fučedži atrodas joprojām.

Fučedži tika uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 176.panta 3.daļas - par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu, ja šī laupīšana izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi laupīšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Pirmās instances tiesa - Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa - Fučedži 2010.gadā atzina par vainīgu un sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem.

Rīgas apgabaltiesa vēlāk atstāja spēkā minēto spriedumu, bet AT Senāts šo apgabaltiesas lēmumu atcēla un nodeva lietu atkārotai izskatīšanai apelācijas instances tiesā. Tomēr arī šā gada 17.februārī, no jauna izskatot Fučedži lietu, apgabaltiesa atstāja negrozītu Latgales priekšpilsētas tiesas spriedumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas