Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tiesai nodod krimināllietu pret sievieti par vismaz 29 cilvēku apkrāpšanu

Prokuratūra Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par vismaz 29 cilvēku apkrāpšanu četru gadu laikā apsūdzēta kāda sieviete.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga pastāstīja, ka sievietei apsūdzības uzrādītas par krāpšanu un par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem.

Līdz Latgales priekšpilsētas tiesai nonākusi lieta, kurā figurē 29 cietušie, taču līdzīga lieta pret sievieti atrodas arī Jūrmalas pilsētas tiesā. Valsts policija tikmēr turpina izmeklēšanu par vēl divu cietušo apkrāpšanu.

Izkrāptā summa ir apmēram 10 000 latu. Cietušie sievietei atdevuši no pārsimts līdz vairākiem tūkstošiem latu. Sieviete darbojusies apmēram četrus gadus.

Sievietei acīmredzot ir ļoti labas pārliecināšanas spējas, jo nevienu upuri viņa vaigā nav skatījusi - komunikācija bijusi tikai ar telefona zvanu un īsziņu starpniecību.

Apsūdzētā vainu noziegumos atzīst. Prokuratūra lūgs tiesai visas tiesai nodotās lietas apvienot vienā procesā.

Valsts policija iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka sieviete savus upurus meklēja sludinājumu portālā "ss.lv" un, stādoties priekšā kā Natālija, piedāvāja aizņemties naudu no privāta investora tām personām, kurām aizdevumus neizsniedza kredītiestādes.

Pēc potenciālā klienta piekrišanas, lai it kā nokārtotu darījumu un apmaksātu aizdevuma līguma noformēšanu, sieviete lūgusi pārskaitīt naudu uz bankas kontu. Pieprasītā summa par pakalpojumu svārstījās no 150 latiem līdz 3000 latu.

Nelikumīgi iegūto naudu sieviete izmantoja saviem tēriņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas