Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Tiesai nodota pirms četriem gadiem noslepkavotās Diānas Kozlovskas slepkavības lieta

Ceturtdien Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors Zemgales apgabaltiesai nodevis krimināllietu par desmit gadu vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavību. Lietā apsūdzības uzrādītas divām personām, portālu Diena.lv informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Aģentūra LETA ziņo, ka apsūdzības uzrādītas - noslepkavotās meitenītes mātei Baibai Kozlovskai un viņas draugam jeb civilvīram Andrejam Kuļijevam.

Meitenes māte saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 117. panta 12. punkta - par nepilngadīgā noslepkavošanu. Iespējamais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt  A.Kuļijevs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo. Sods par šāda nozieguma izdarīšanu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 200 minimālajām mēnešalgām un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Tāpat vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 313.panta 2.daļas - par noziedznieka, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu vai noziedzīgā kārtā iegūtu priekšmetu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags. Tiesa par šāda nozieguma izdarīšanu var piemērot sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs  2007.gada 14.augustā Diāna, kura dzimusi 1997.gadā, izgāja no mājām Dobelē, K.Barona ielā 2, bet 8.septembrī viņas mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no dzīvesvietas.

Jau 2007.gadā policijas vadība atzina, ka izmeklēšana dobelnieces D.Kozlovskas slepkavības lietā rit visai grūti. Policija meitenes dzīvesvietā veica kratīšanu un atsavināja vairākus priekšmetus, kas varētu palīdzēt atrisināt meitenes slepkavības lietu.

Diānas slepkavībā aizdomās tika turēta meitenes māte un mātes draugs, un abiem kā drošības līdzeklis ticis piemērots apcietinājums. B.Kozlovskai procesa virzītājs jau 2007.gada oktobra beigās nolēma mainīt drošības līdzekli no apcietinājuma uz policijas uzraudzību.

2008.gada marta vidū no apcietinājuma tika atbrīvots arī aizdomās turētais 1952.gadā dzimušais A.Kuļijevs. Vīrietis apcietinājumā atradās pusgadu. Šajā laikā procesa virzītājs veicis visas nepieciešamās procesuālās darbības, savākta attiecīga pierādījumu bāze, tādēļ policija uzskatīja, ka vairs nebija nepieciešamības Kuļijevu paturēt apcietinājumā. Viņam kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

L.Pakalne informēja, ka līdz ar to tiesai nodotas visas no pagājuša gada 23.augustā Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā nozagtajām krimināllietām.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas